Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 11-08-2009

Belediging

MAARSSEN Een automobiliste beledigde op maandag 10 augustus agenten na een bekeuringsituatie. Zij werd aangehouden en kreeg een hoge boete.

Rond 11.30 uur zagen agenten een automobiliste zonder gordel over de Gageldijk rijden. Zij spraken de vrouw, 42 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aan en gaven haar een bekeuring. Toen de agenten daarna terug naar hun auto liepen, zagen zij dat de automobiliste wegreed en tegelijkertijd haar middelvinger naar hen op stak.

De agenten gingen achter de Utrechtse aan en zette haar aan de kant. Zij hielden haar aan voor belediging en brachten haar over naar het politiebureau. Daar kreeg zij een boete van 500 euro, waarna zij het politiebureau mocht verlaten.

Eenzijdig ongeval

MIJDRECHT Een bromfietser raakte op maandag 10 augustus gewond toen hij met zijn brommer onderuitging.

Rond 19.20 uur kreeg de politie de melding dat een bromfietser op de Karekiet onderuit was gegaan en op straat bleef liggen. Ter plaatse troffen de agenten een gewonde 16-jarige bromfietser uit Wilnis aan. Volgens een getuige had de jongen over de Karekiet gereden, komende uit de richting van de Dr. J. van Haarlaan en gaande in de richting van de Kwikstaart. De getuige had echter het ongeval niet gezien. Door nog onbekende oorzaak was de Wilnisser met de bromfiets gevallen, daarbij had hij niets geraakt. Het slachtoffer is met arm-, been- en nekklachten per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Schennis onder invloed

ZEGVELD De politie hield op maandag 10 augustus een schennispleger aan. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn.

Rond 14.55 uur kreeg de politie de melding dat een man zijn ontblote geslachtsdeel op de Elzenlaan aan spelende kinderen had getoond. Eén van hen begon te gillen, waarop een moeder die kant op kwam en hetzelfde schouwspel zag. De verdachte ging er vervolgens in een auto vandoor.

De moeder belde 112 en gaf het merk van de auto, het kenteken en het signalement van de verdachte door. Meerdere politie-eenheden keken naar de verdachte uit. Agenten zagen de auto in de omgeving rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Hij voldeed aan het doorgegeven signalement, waarop de agenten de man, 32 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Woerden, aanhielden.

Zij constateerden dat de verdachte sterk naar alcohol rook. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1100 ug/l, vijf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor schennis van de openbare eerbaarheid en voor het rijden onder invloed van alcohol.