PNO media


Herstelplan van PNO Media door DNB goedgekeurd.

Pensioenfonds PNO Medio heeft op 1 april 2009 een herstelplan ingediend bij de toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) als gevolg van het ontstane dekkingstekort. In dit herstelplan geven wij aan welke maatregelen we in de komende vijf respectievelijk vijftien jaar gaan nemen om de financiële positie van het fonds weer op het minimale niveau (104,3%) en het gewenste niveau (118,3%) te brengen.

DIALOOG MET DNB
DNB heeft ons herstelplan bestudeerd en heeft daarover een dialoog met ons gevoerd. Op basis van hun analyse hebben zij PNO Media gevraagd om de door ons gehanteerde rendementsverwachtingen enigszins te verlagen. Dit verzoek heeft DNB overigens ook gedaan bij veel andere pensioenfondsen die een herstelplan hebben ingediend.

GEEN NIEUWE AANVULLENDE MAATREGELEN
Daarop hebben wij ons herstelplan op dit punt aangepast. Deze aanpassing leidt niet tot nieuwe aanvullende maatregelen en ook de hersteltermijnen blijven gelijk. Wel is door het gebruik van de verlaagde rendementsverwachtingen de theoretische kans dat de wetgever ons in 2012 mogelijk gaat verplichten tot het verlagen van pensioenuitkeringen en opgebouwde pensioenen toegenomen.

GOEDKEURING DOOR DNB
Eind juli 2009 hebben wij van DNB bericht ontvangen dat zij het herstelplan met bovenstaande aanpassing hebben goedgekeurd.

MEER INFORMATIE
De maatregelen uit ons herstelplan staan beschreven in de Pensioenspecial Herstelplan PNO Media 2009 die iedere (gewezen) deelnemer en pensioengerechtigde in juni van ons heeft ontvangen. Ons herstelplan met alle relevante stukken staat op onze website.

TOT SLOT
Heeft u vragen over dit bericht, stel deze dan schriftelijk aan Pensioenfonds PNO Media, afdeling Secretariaat, Postbus 1340, 1200 BH Hilversum of per e-mail aan secretariaat@pnomedia.nl. U ontvangt van ons zo spoedig mogelijk een reactie op uw vragen.

10 augustus 2009