Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 11-08-2009

Inbreker belt zelf de politie

TILBURG: Een 24-jarige man uit Serooskerke Walcheren heeft vannacht tijdens het plegen van een inbraak in een horecazaak aan het
Wagnerplein zelf de politie gebeld. De dief dronk een biertje in afwachting van de agenten. Hij wilde kennelijk met de actie aandacht voor zijn financiële problemen vragen.

De inbreker vernielde omstreeks 04.15 uur een ruit van een brasserie waarna hij door het ontstane gat naar binnen kroop. Hij nam een flesje bier uit de koeling en dronk dat buiten op. Vervolgens belde hij zelf de politie en bleef in de zaak wachten op de agenten. De man vertelde de agenten dat hij de inbraak gepleegd had omdat hij een hulpvraag heeft. Hij heeft een gevangenisstraf uitgezeten en zegt zo'n 10.000 euro aan schulden te hebben, die hij niet kan betalen omdat hij geen uitkering of werk heeft. De agenten hebben hem verhoord en op het spoor gezet van hulpverleners.

Auto vol met hennep

TILBURG: Een motoragent heeft vannacht omstreeks 001.30 uur tijdens een controle op de Vlashoflaan in een auto circa 24 kilo aan
hennepplanten aangetroffen. De 19-jarige bestuurder uit Oosterhout en de 28-jarige bijrijder uit St. Niklaas zijn aangehouden. De verdachten zijn vanmorgen in verzekering gesteld.

De agent rook tijdens de controle van een auto vannacht de geur van hennep. Tijdens een nader onderzoek zag hij in de kofferbak vier vuilniszakken vol met hennepplanten liggen. De toppen zaten nog in de planten. Ook lag er een losse armatuur in het voertuig. De motorrijder heeft met hulp van collega's de inzittenden aangehouden en over laten brengen naar het bureau. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de herkomst van de planten.

Verkeerscontrole in Tilburg West

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft maandagmiddag tussen 14.30 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Campenhoefdreef. In totaal werden er 45 bekeuringen uitgeschreven waarvan het overgrote deel voor het niet dragen van de autogordel.

Spelcomputers gestolen bij inbraak speelgoedwinkel

OISTERWIJK: De politie onderzoekt een inbraak die maandagavond omstreeks 23.50 uur heeft plaats gevonden in een speelgoedzaak aan de Lind. De inbrekers hebben de voordeur met een breekvoorwerp open gebroken. Uit de winkel zijn spelcomputers gestolen. Een getuige zag vier knapen uit de winkel komen met dozen in hun armen. Ze stapten in een auto die voor de deur stond. Meer gegevens over deze vluchtauto en de daders zijn nog niet bekend. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld maar de daders niet meer aangetroffen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-08-2009 10:25 | © Regio Midden en West Brabant |