Politie Hollands Midden

Leiden - Politie neemt rijbewijs in

Leiden, 10-08-2009 o De politie heeft zaterdag 8 augustus van een bestuurder het rijbewijs ingenomen.

Hij had te veel gedronken meer dan 220 ug/l. - en kwam bij zijn ademanalyse boven de invorderingsgrond van 575 ug/l. uit. Nog een andere bestuurder voldeed daar ook aan maar had geen rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Rond 00.25 uur probeerde een 19-jarige snorfietser uit Leiden uit de handen van de politie te blijven. Vanaf de Fruitweg ontstond er een achtervolging die eindigde aan de Kanaalweg. De man bleek helemaal niet te mogen rijden omdat dat hem bij eerdere veroordelingen voor het rijden onder invloed verboden was. Sinds 2000 was hij al 10 keer daarvoor aangehouden. De uitslagen van ademanalyses lagen tussen de 420 en 1.000 ug/l. Dit keer bleek het 870 ug/l. te zijn.

Rond 23.30 uur verleende een 26-jarige automobilist uit Antwerpen op de kruising Churchillaan met de Voorschoterweg geen voorrang aan een man uit Voorschoten. Een aanrijding met alleen materiële schade was het gevolg. De politie stelde vast dat de man uit België te veel had gedronken en geen rijbewijs had. Hij werd aangehouden en er volgde aan het politiebureau een ademanalyse. De uitslag van die analyse was 575 ug/l.