Politie Flevoland

Dertien aanhoudingen bij alcoholcontroles

Flevoland, 11-08-2009 o Het VerkeersTeam van Politie Flevoland heeft afgelopen weekeinde bij alcoholcontroles dertien bestuurders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Twee van hen waren beginnend bestuurder. Er weren geen rijbewijzen ingevorderd.


· De alcoholcontroles werden uitgevoerd op de Lindelaan en Larserdreef in Lelystad (vrijdagnacht) en de Veluwedreef en Hogering in Almere (zaterdagnacht). In totaal werd van 578 bestuurders een blaastest afgenomen.

Een 27-jarige automobilist uit Lelystad blies 320 ug/l (0,74 ), en had meerdere boetes open staan ter waarde van 642 euro. Omdat de man niet kon betalen en de recherche bovendien belangstelling voor hem had voor andere feiten, is de man ingesloten.

Een 30-jarige bestuurder uit Lelystad blies 295 ug/l (0,68 ). Hij reed terwijl zijn rijbewijs al enkele jaren geleden ongeldig verklaard was.

Een 32-jarige man zonder vaste woonplaats in Nederland dacht er gemakkelijk vanaf te komen. Hij gaf de naam van zijn broer op, maar die bleek nog 800 euro aan boetes open te hebben staan. Omdat hij dat wel veel vond gaf hij daarna zijn eigen naam op. Nu bleek echter dat hij nog voor ruim 1.500 euro aan boetes en andere zaken open had staan, waaronder driemaal onverzekerd rijden en het rijden zonder geldig treinkaartje (780 euro of 15 dagen hechtenis). Hij blies 225 ug/l (0,5 ) en bleef hiermee dus net beneden de wettelijke grens. Hij is wel ingesloten om zijn straffen te voldoen.