Politie Gelderland-Zuid

Gehuurde auto verduisterd

Twee verdachten aangehouden

Nijmegen, 11-08-2009 o Naar aanleiding van de verduistering van een gehuurde auto heeft de politie van Nijmegen twee verdachten aangehouden.

Zondagmorgen zagen agenten op de Energieweg een auto rijden die opviel omdat er enkele grote sterren in de voorruit zaten. Ze gaven de bestuurder een stopteken waaraan deze op de Neerbosscheweg voldeed. Ondertussen was het kenteken van de auto gecontroleerd en bleek dat door een verhuurbedrijf op 6 augustus in Boxmeer aangifte was gedaan van verduistering.
Toen de agenten de bestuurder, een hen bekende 21-jarige Nijmegenaar, vertelden dat de auto als verduisterd gesignaleerd stond, ging deze er als een haas vandoor. Een korte achtervolging leverde niet het gewenste resultaat op. Omdat de identiteit van de verdachte bekend was kon deze maandagmorgen in zijn woning worden aangehouden.

Bij zijn verhoor vertelde deze verdachte dat hij de auto had geleend van een vriend van hem. Die was degene die de auto had gehuurd en niet teruggebracht. Deze man, een 31-jarige Nijmegenaar, is dinsdagmorgen aangehouden. Beide verdachte zijn ingesloten.
(03)

Laatst gewijzigd 11-08-2009 11:21 | © Regio Gelderland-Zuid |