Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 11-08-2009

Zeven oplichters aangehouden

UTRECHT Op de Minister Talmalaan heeft de politie maandag 10 augustus zeven verdachten van oplichting aangehouden.

Om 16.50 uur sprak een man op de Maria van Hongarijedreef agenten aan. Hij vertelde dat zijn vader zojuist was opgelicht door een aantal personen. Ze hadden hem voor honderden euros een meubelstuk verkocht dat naderhand alleen hout en wat textiel bleek te zijn. Agenten keken in de omgeving uit naar een busje met Ierse kentekenplaat, waar vanuit het meubelstuk verkocht was. Op de Donaudreef zagen agenten zon busje rijden. Ze controleerden de bestuurders en de inhoud van het busje, dat vol stond met zogenaamde meubels. Ook op de Minister Talmastraat werden twee busjes met Iers kenteken aangetroffen. Ook hierin stonden ondeugdelijke meubelen. De politie nam alle busjes en meubelen in beslag voor onderzoek. Eén vrouw en zes mannen afkomstig uit Ierland en Groot Brittannië, in de leeftijd van 22 tot 37 jaar oud, zijn aangehouden.

De politie wil graag weten of er meer gedupeerden zijn en verzoekt hen op korte termijn aangifte te doen aan het politiebureau in het centrum van Utrecht (Kroonstraat 25). U kunt ook telefonisch contact opnemen met de politie op tel: 0900-8844.

Ex gestoken

UTRECHT Bij een ruzie tussen een vrouw en haar ex-vriend viel de vrouw op maandagochtend 10 augustus hem met een mes aan.

Rond 07.00 uur kreeg de politie de melding dat in een straat in Rivierenwijk een ex-vriend bij een vrouw voor de deur stond. Zij had afgelopen weekend een einde aan de relatie gemaakt. Terwijl agenten onderweg waren, kwam de melding dat de man door haar zou zijn gestoken en gewond op straat stond.

Agenten troffen de man, 45 jaar oud en afkomstig uit Houten, inderdaad voor het pand aan. Hij verklaarde door de 41-jarige vrouw uit Utrecht met een mes te zijn aangevallen. Hij had meerdere steken met zijn armen kunnen afweren, maar was wel op zijn borst geraakt. Door de messteken liep hij lichte verwondingen aan zijn arm en borst op. Hij deed aangifte van poging tot doodslag. Het slachtoffer verklaarde naar het pand te zijn gekomen om spullen van hem op te halen.

Agenten gingen het pand in en hielden daar de Utrechtse aan. Zij namen een mes in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Wildplassen en valse naam

UTRECHT - De politie heeft dinsdag 11 augustus een 25-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man stond om 01.20 uur tegen een bloemenkraam op het Lucasbolwerk aan te plassen. Toen agenten de man wilden bekeuren, zei hij dat hij zich niet kon identificeren. Hij gaf wel een naam op. Agenten vroegen de man om een pasje waar zijn naam wel op stond. De man zocht in zijn broekzakken en toen viel zijn id-bewijs uit zijn zak, met een andere naam erop. De Amsterdammer is aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

Man aangehouden voor diefstal en mishandeling

UTRECHT Op de Spinozaweg heeft de politie maandag 10 augustus een 29-jarige man uit Hilversum aangehouden voor diefstal van een laptop. Omstreeks 23.35 uur kreeg de politie de melding dat een man een laptop had gestolen uit een woning aan de Van Meursstraat. De man was in eerste instantie nog op bezoek in de woning, maar de sfeer sloeg om en hij bedreigde en mishandelde de bewoonster en stal een laptop. Daarna ging de man ervandoor. De politie werd ingeschakeld en hield op de Spinozaweg de 29-jarige man aan. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Mishandeling

UTRECHT Een vrouw mishandelde op maandag 10 augustus een andere vrouw en ging er in een auto vandoor. Zij werd even later aangehouden.

Rond 19.20 uur kreeg de politie de melding dat zojuist op de Gansstraat een vechtpartij had plaatsgevonden. Daar zou het slachtoffer nog met een bebloed gezicht staan en de verdachte zou in een auto zijn weggereden. Terwijl agenten naar het slachtoffer gingen, keken andere agenten naar de auto van de verdachte uit. Zij zagen de auto rijden en gaven de bestuurster een stopteken. Zij stopte op de Diamantweg. De vrouw, 37-jaar oud en afkomstig uit Utrecht, stapte uit de auto en zij had bloed op haar kleding en handen. Het bloed was kennelijk van het slachtoffer. Zij verklaarde door het lint te zijn gegaan en daarbij een 24-jarige vrouw uit Utrecht met haar sleutels in haar handen in het gezicht te hebben geslagen. Agenten hielden de 37-jarige Utrechtse aan en brachten haar naar het politiebureau over, waar zij voor nader onderzoek in werd gesloten.

Het slachtoffer had letsel aan haar hoofd opgelopen, wat behoorlijk bloedde en werd per ambulance naar een ziekenhuis in Utrecht gebracht. De aanleiding tot het geweld lag in de relationele sfeer. De politie zet het onderzoek voort.