Politie Haaglanden

Persberichten 11 augustus

Haaglanden, 11-08-2009

Beschonken bestuurder wil op de vuist
Den Haag Een 50-jarige Voorburger zocht dinsdag 11 augustus omstreeks 03.40 uur de confrontatie met agenten die hem wilden controleren. Surveillerende agenten zagen de man zonder verlichting over de Prinsengracht rijden. Op de Amsterdamse Veerkade reageerde hij op het stopteken en stopte zijn auto. Direct nadat de man uitstapte, probeerde hij met de agenten op de vuist te gaan. Hij probeerde ze te schoppen en te slaan. Vervolgens stapte hij in zijn auto en reed met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging, reed de man op de kruising van de Laan van Nieuw Oost Indië en de Laan van Nieuw Oost Einde tegen een verkeerslicht aan. Opnieuw stapte hij uit en wilde met de agenten het gevecht aangaan. De agenten gebruikten peperspray om de man onder controle te brengen. Ze brachten hem naar het Hij werd naar het politiebureau gebracht waar hij 670 ugl blies. De man zit nog vast.

Dronken tegen de richting
Den Haag Een 38-jarige Amsterdammer vestigde dinsdag 11 augustus de aandacht op zichzelf door op de Raamweg tegen de richting in te rijden. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 04.00 uur achteruit over de Raamweg rijden, die hij kennelijk tegen de rijrichting in was opgereden. De agenten zagen dat de man slingerend reed en nog maar net de trottoirband kon ontwijken. Zij lieten de man stoppen op de Borneostraat. Toen bleek dat hij teveel gedronken had, hielden zij hem aan. Op het politiebureau blies hij 585 ugl waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg de man een proces-verbaal.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag De politie hield op maandag 10 augustus tussen 13.30 uur en 24.00 uur op verschillende momenten een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg. Van de in totaal 3309 passanten hielden 283 bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/u. Deze persoon moest zijn rijbewijs inleveren.

Diefstal uit auto in Beetstraat, politie zoekt getuigen Den Haag Twee personen hebben dinsdagnacht 11 augustus om 4.00 uur in de Beetsstraat ingebroken in een zwarte Volkswagen. De daders namen een navigatiesysteem mee. De eigenaar van de auto kon één van de daders vasthouden en belde de politie. De daders wisten echter te ontkomen en reden weg in een witte bus. Bent u getuige geweest van deze autodiefstal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Laak via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Ongewenste gast in bedrijfspand
Den Haag/ Loosduinen Een ongewenste gast doorzocht maandag 10 augustus om 08.00 uur de zakken van jassen van het personeel van een bedrijf aan in de Zinkwerf. Eén van de medewerkers van het bedrijf sprak de man aan en die zette het vervolgens op een lopen. De dader droeg een zwart glimmend trainingsjasje, een zwarte pet en een wit T-shirt. Heeft u deze man gezien in de buurt van het Zinkwerf of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Onrust in de tram
Den Haag/ Loosduinen Tijdens een controle in tramlijn 2 op maandag 10 augustus om 07.30 uur kon een 33-jarige Hagenaar geen vervoersbewijs laten zien. De man kon ook geen legitimatiebewijs laten zien en probeerde te vluchten toen het HTM personeel hem probeerde aan te houden. De man duwde het HTM personeel en haalde uit met zijn vuist. De trambestuurder riep hulp in de van de politie. Toen de agenten arriveerden was de man inmiddels rustig. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Botsing bus en tram: zeven gewonden
Rijswijk Een bus en een tram kwamen maandag 10 augustus om 15.40 uur met elkaar in botsing op de kruising van de Volmerlaan en de Verryn Stuartlaan. Daarbij raakten in totaal zeven mensen gewond. Vier van hen werden vervoerd naar het ziekenhuis, drie van hen konden terplaatse worden behandeld. De chauffeur van de bus, een 67-jarige man uit Vlaardingen moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven omdat hij letsel aan zijn hoofd had. De andere drie slachtoffers (18, 21 en 24 jaar uit Delft en Rijswijk) mochten na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Bedrijfshulpverleners van een nabijgelegen bedrijf waren als eerste bij het ongeval en verleenden de eerste hulp. Zij kregen complimenten van de hulpdiensten voor hun adequate optreden. Een helikopter maakte overzichtsfotos van de situatie, die gebruikt zullen worden bij het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Aanrijding tussen brommobiel en fietser
Wassenaar Een 56-jarige man uit Katwijk aan den Rijn in een brommobiel en een 63-jarige man fietser uit dezelfde plaats, kwamen maandag 10 augustus met elkaar in botsing op de Rijksstraatweg. Een ambulance vervoerde de fietser naar het ziekenhuis. De 56-jarige bestuurder van de brommobiel was erg geschrokken, maar had gelukkig geen letsel opgelopen. Politieagenten maakten proces-verbaal op van de aanrijding.

Paar bonnetjes nog open
Leidschendam Een 35-jarige man uit Leidschendam kwam maandag 10 augustus naar het politiebureau om zijn openstaande bekeuringen te betalen. Hij bleek nog veertien boetes voor een totaal bedrag van
1.777, 55 euro open te hebben staan. Hij rekende contant af.

Zwartepieten
Leidschendam Twee mannen (36 en 26 jaar) uit Litouwen speelden elkaar de zwartepiet toe, toen ze werden aangehouden voor winkeldiefstal. Beiden verklaarden dat ze dachten dat de ander wel zou afrekenen bij de kassa. Personeel van een supermarkt aan de Damstraat zag het tweetal de supermarkt verlaten met een kar vol met boodschappen, zonder dat er afgerekend was. Ze belden de politie, die het tweetal aanhield. Ze zitten nog vast voor verhoor.

Politie houdt beschonken vrachtwagenchauffeur aan Westland Politieagenten hielden maandagavond 10 augustus een 20-jarige vrachtwagenchauffeur aan, die onder invloed van alcohol voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgde. Rond 21.00 uur zag een getuige hoe twee vrachtwagens met hoge snelheid de A4 ter hoogte van Den Hoorn af kwamen rijden. Hierbij overschreden zij meerdere malen de middenlijn van de weg. Gealarmeerde politieagenten troffen de vrachtwagens kort daarna aan ter hoogte van de Burgemeester Creezelaan in De Lier. Beide chauffeurs hadden inderdaad de vaart erin en vooral de ene nam het niet zo nauw met zijn plaats op de weg. Op de Edisonstraat hielden de agenten de chauffeurs staande en lieten hen blazen. De 20-jarige man uit s Gravenzande blies 585 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. De chauffeur verklaarde echter aan de agenten dat hij die dag nog helemaal niets gedronken had. Het resultaat van de blaastest bleek afkomstig te zijn van de avond ervoor. Op 9 augustus had de man s avonds iets gedronken. Hoewel de chauffeur zich de volgende dag naar eigen zeggen wel weer in staat voelde om te rijden, blies hij dus 22 uur later nog steeds meer dan het dubbele aan toegestaan aantal ugl. Omdat de politieagenten ook het vermoeden hadden dat beide mannen de toegestane rijtijden hadden overschreden, schakelden zij de Rijksdienst voor Verkeersinspectie in. Het vermoeden van de agenten bleek juist, en ook de begrenzers voor de snelheid waren niet in orde. Verkeersinspectie nam de vrachtwagens daarom in beslag. De agenten hielden de 20-jarige chauffeur aan en namen zijn rijbewijs in beslag. Eveneens kreeg hij een rijverbod.

Politie zoekt getuigen van brutale inbraak
Westland/Wateringen - Bewoners van een woning aan de Hoornbloem werden maandagavond 10 augustus het slachtoffer van een wel heel brutale inbraak. Rond 19.30 uur belden twee jongens aan en vroegen of zij even een fietspomp mochten lenen, omdat zij naar eigen zeggen een lekke band hadden. De bewoonster die de deur opendeed, vertrouwde het niet en weigerde hen de pomp te lenen. Hoewel het wantrouwen van de bewoonster juist was, werd zij alsnog bestolen. Terwijl zij met de jongens sprak, is een derde persoon vermoedelijk via het afdakje boven de voordeur een op de eerste verdieping gelegen kamer binnengeklommen. De dief doorzocht de eerste verdieping en nam enkele waardevolle spullen mee. Later bleek dat de jongens dezelfde smoes hadden gebruikt bij meerdere buren, die het eveneens niet vertrouwden. Zij werden echter niet bestolen.
De twee blanke jongens die bij de woningen aan de Hoornbloem aanbelden, fietsten op een bruine damesfiets. De ene jongen was vermoedelijk 14 à 15 jaar oud, ongeveer 1,65 meter lang, had donkerblond haar, bruine ogen en een smal gezicht. De jongen droeg een donker T-shirt. Zijn metgezel was vermoedelijk tussen de 16 en 18 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, had halflang blond haar en een stevig postuur. Deze jongen droeg een wit T-shirt met een roze motief voorop.

De politie vermoedt dat er bij meerdere bewoners van de (omgeving van de) Hoornbloem is aangebeld en vraagt hen zich te melden. Ook mensen die de politie anderzijds kunnen helpen bij het opsporen van de dieven, wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van bureau Westland op 0900-8844.

Vrouw steekt man in been
Zoetermeer Op de EHBO van een ziekenhuis hielden politieagenten maandagavond 10 augustus rond 21.45 uur een 50-jarige vrouw uit Zoetermeer aan. Zij wordt ervan verdacht even daarvoor in een woning aan de Petuniatuin haar 55-jarige ex-partner in zijn been te hebben gestoken. De man verweerde zich en er ontstond een worsteling, waarbij de vrouw eveneens gewond raakte. Na behandeling is zij overgebracht naar het politiebureau. De man mocht na behandeling weer naar huis.