De Unie


11/08/2009
Zalm moet mobiliteitsoffensief starten
De Unie wil campagne âWeet Wat je Waard bentâ inzetten

11 augustus 2009 - Het ABN AMRO Redeployment Center (RC) onderneemt te weinig acties om de duizenden medewerkers, die bij ABN AMRO en Fortis Bank Nederland moeten gaan vertrekken vanaf begin 2010, op te vangen. Vakbond De Unie is geschokt dat âhet bemiddelingsburoâ van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland niet meer onderneemt. âGerrit Zalm leunt te rustig achterover,â zegt Unie-belangenbehartiger Joop Hofland bezorgd, âdaardoor kunnen straks onnodig veel ABN AMRO- en Fortis medewerkers in de WW terecht komen!â Een onbegrijpelijke situatie, zeker bij deze beide banken, waar de Nederlandse Staat voor 100% aandeelhouder is.

Inzicht in eigen kunnen en opleidingsbehoefte
De Unie heeft een brandbrief gestuurd aan Caroline Princen, de Chief Integration Officer van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland. De Unie vindt dat de banken onmiddellijk moeten starten met een massieve interne campagne om de mobiliteit van werknemers, die hun baan dreigen te verliezen te optimaliseren. âDe werk-naar-werk kansen van bedreigde medewerkers moeten sterk worden verbeterd,â aldus Hofland, ânu hebben we nog even de tijd.â Het RC moet direct op grote schaal mobiliteitstrajecten in gang te zetten, binnen de meest bedreigde bedrijfsonderdelen. Het is urgent dat het RC actief het voortouw neemt om medewerkers âat riskâ in beweging te krijgen. De Unie zal zich met overtuiging inzetten om het belang van deze âWeet Wat je Waard bentâ campagne aan de medewerkers uit te leggen.

Bedreigde afdelingen grotendeels bekend
Op 20 mei â09 maakte ABN AMRO bekend dat bij de aanstaande integratie van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland vanaf begin 2010, 5.500 tot 6.500 banen in de beide organisaties zullen verdwijnen. Het gaat daarbij om naar schatting 8 à 9.000 medewerkers. De Unie betreurt deze forse, maar onontkoombare aantasting van de werkgelegenheid uiteraard ten zeerste. âWerk-naar-werkâ is voor De Unie echter geen loze kreet. Als een medewerker op een andere plek verder kan, dat is voor alle betrokken partijen de beste uitkomst. Joop Hofland benadrukt: âDe Unie kijkt vooruit en brengt haar kennis, kunde en netwerk in. Dat leidt tot oplossingen, die hout snijden voor onze leden!â Volgens raming van De Unie zal ongeveer 75% van het banenverlies zich voltrekken in het kantorennet en op de hoofdkantoren.

---