Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.45 uur

Utrecht, 11-08-2009

Verwarde man aangehouden

BAARN Een 41-jarige man is maandag 10 augustus omstreeks 17.20 uur aangehouden op verdenking van bedreiging. De in de war zijnde man had gedreigd om zijn buren dood te schieten.

Na het incident had de man zich verscholen in zijn woning. Politiemensen verschaften zich de toegang tot de woning en hielden de man aan. Zij brachten hem over naar het bureau. Daar werd hij, nadat hij was onderzocht door een arts, ingesloten. De man is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Man aangehouden voor bedreiging

BAARN Een 55-jarige man uit Baarn is maandag 10 augustus omstreeks 16.45 uur aangehouden op verdenking van bedreiging.

De man zou op een groepje spelende kinderen naast een horecagelegenheid aan de Stationsweg zijn afgelopen met een ijzeren staaf in zijn handen. De kinderen waren hiervan hevig geschrokken en meldden dit bij hun ouders, die op hun beurt de politie inseinden. Die gingen naar de woning van de man en hielden hem aan. De gebruikte staaf lag in de tuin en werd in beslag genomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Man aangehouden voor diefstal

BAARN Een 28-jarige man uit Hilversum is maandag 10 augustus omstreeks 15.10 uur aangehouden op verdenking van diefstal.

Een Buitengewoon Opsporing Ambtenaar (BOA) van de gemeente Baarn zag dat de Hilversummer zich verdacht gedroeg in de fietsenstalling van het NS-station. De Boa sprak de man aan en vroeg wat hij daar deed. De Hilversummer zei dat hij met de trein richting Hilversum ging en toonde een geldig enkel treinkaartje Hilversum. De Boa-er stuurde hem uit de fietsenstalling waarop de man wegliep richting de Amalialaan.

Echter ongeveer een uur later zag de Boa de man op een goede degelijke blauwe herenfiets rijden en vermoedde dat de Hilversummer de fiets had gestolen, waarop hij hem staande hield en de politie waarschuwde. Die nam de man en de fiets mee naar het bureau om nader uit te zoeken wie de rechtmatige eigenaar is. Van de blauwe fiets was nog geen aangifte van diefstal gedaan.