Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.35 uur

Utrecht, 11-08-2009

Hennepkwekerij ontdekt

AMERSFOORT Een 46-jarige man uit Amersfoort is maandag 10 augustus omstreeks 15.40 uur aangehouden. De man wordt verdacht van het in werking hebben van een hennepkwekerij.

De politie had informatie gekregen dat er mogelijk in een woning aan de Bohortplaats een hennepkwekerij aanwezig was. Dat bleek te kloppen want op de eerste verdieping werden 60 hennepplanten aangetroffen. Bovendien bleek dat er stroom buiten de meter om werd afgenomen. De energiemaatschappij deed aangifte. De hennepplanten zijn vernietigd en alle apparatuur zoals schakelpanelen, ventilatoren, assimilatielampen, dompelpompen, groeimiddelen, koolstoffilters zijn in beslag genomen en afgevoerd.

Man aangehouden

AMERSFOORT Een 39-jarige man uit Amersfoort is maandag 10 augustus omstreeks 21.40 uur aangehouden.

De man was toch de winkel aan de Van Asch Van Wijckstraat binnengelopen waarvoor hij een winkelverbod had opgelegd gekregen. De man gedroeg zich zeer recalcitrant. Bij het insluiten in het bureau spuugde de Amersfoorter politiemensen in het gezicht en sloeg met zijn gebalde vuist tegen het hoofd van een politieman. De man zit voor nader onderzoek en verhoor vast.

Betrapt op rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 69-jarige automobilist uit Amersfoort is maandag 10 augustus omstreeks 20.20 uur betrapt op het rijden onder invloed.

De Amersfoorter was betrokken bij een aanrijding met alleen lichte materiële schade op de Woudzoom. Na de blaastest op straat moest hij mee naar het bureau. Daar bleek na de ademanalyse dat de man 735 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen voor diefstal en heling

AMERSFOORT De politie heeft op 9 augustus rond 04.10 uur twee 25-jarige mannen uit Soest aangehouden op verdenking van diefstal en heling.

De mannen waren in een horecagelegenheid aan de Hof betrapt op een poging diefstal uit een handtas die de aangeefster even uit het zicht had. Tijdens de fouillering van de mannen werd door de agenten een portemonnee aangetroffen van een persoon die op grond van de pasjes en fotos duidelijk niet de verdachte was. De rechtmatige eigenaar bleek diezelfde nacht zijn portemonnee kwijt te zijn geraakt tijdens een bezoek aan een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat. Hij deed de volgende dag aangifte van diefstal.

Ook hadden de verdachten twee mobiele telefoons in hun bezit, die beiden gestolen bleken. Ze waren op 5 juli en 19 juli in een onbewaakt ogenblik van bezoekers in horecagelegenheden aan respectievelijk de Koestraat en de Hof gestolen.

Beide verdachten zaten voor onderzoek vast tot 11 augustus. De politie heeft proces-verbaal voor de vier zaken opgemaakt. Het openbaar ministerie beslist welke strafafdoening ze mee naar huis krijgen.