Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.40 uur

Utrecht, 11-08-2009

Man aangehouden voor diefstal fiets

DOORN Een 24-jarige man uit Doorn is maandag 10 augustus omstreeks 14.10 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets die achter een bouwhek op het Kerkplein stond.

De man werd samen met de fiets overgebracht naar het bureau. Het gaat om een zwarte racefiets en die staat op het bureau te wachten om opgehaald te worden door de rechtmatige eigenaar.

Man aangehouden voor diefstal fiets

RENSWOUDE Een 29-jarige man zonder vast woonadres is maandag 10 augustus omstreeks 13.15 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets.

Een getuige had gezien dat de man een fiets met fietstassen in de bosjes van de Barneveldsestraat had gegooid en was daarna weggelopen. Echter korte tijd later kwam de man terug met een andere fiets. Hij deed de fietstassen van de fiets in de bosjes op de andere fiets en vertrok. De getuige vertrouwde dit allemaal niet en hield de man staande en droeg hem over aan de politie. Uit onderzoek bleek dat de man uit Nijmegen is komen fietsen en dat hij in Renswoude een lekke band kreeg.

Hij stal toen een fiets bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat en deed daar zijn fietstassen op, maar werd door de getuige staande gehouden. De man deed afstand van de gestolen fiets die in het bureau staat om opgehaald te worden door de rechtmatige eigenaar.

Schieten met luchtbuks

ELST De politie zoekt een oudere man en een vrouw die mogelijk getuigen zijn geweest van het schieten met vermoedelijk een luchtdrukwapen vanuit een personenauto.

Toedracht: een 32-jarige uit Doorn man reed maandag 10 augustus omstreeks 14.35 uur op zijn racefiets over de Rijksstraatweg. Hij fietste vanuit de richting Rhenen in de richting van Amerongen. De wielrenner haalde een wat ouder, voor hem fietsende man en vrouw in. Die inhaalmanoeuvre was kennelijk voor een bestuurder van een blauwe personenauto aanleiding om te claxonneren. Hij ging vervolgens vlak naast de wielrenner rijden. De wielrenner zag dat de passagier een op een vuurwapen gelijkend zwart voorwerp in zijn handen had waarmee hij via het openstaande portierraam in de richting van de wielrenner schoot. De geschrokken fietser hoorde wel een knal, maar werd niet geraakt. De blauwe auto reed door richting Amerongen.

Nog in de bebouwde kom hoorde de wielrenner weer claxonneren en zag dat dezelfde personenauto stilstond op de parallelweg. Hij hoorde opnieuw knallen, maar werd niet geraakt, waarna de personenauto richting Amerongen verdween. De wielrenner noteerde de gegevens van de auto en deed aangifte.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt het fietsende stel kontakt op te nemen met de politie in Rhenen via het telefoonnummer 0900-8844.