Watersportverbond - KNWV

WK Splash en EK Flash van start

dinsdag 11 augustus 2009

Deze week strijden 118 Splash zeilers uit 8 landen in Pwllheli in Wales om de wereldbeker. Tegelijkertijd zijn Flashzeilers uit 5 landen in competitie voor de Europese titel.

Vorige week is er door de verschillende groepen al intensief getraind op de locatie. Niet alleen het Nederlandse Top- en Talentteam, maar ook teams van de Braassemermeer, Noord en een aantal buitenlandse teams verkenden het water, de stroom en de overige omstandigheden. Ook Nieuw-Zeeland heeft dit jaar weer een sterke delegatie van 10 zeilers afgevaardigd.

Zondagmiddag vond de officiële opening van het evenement plaats. De Nederlandse vlag werd gedragen door Wietse Pijlman, de Nederlands Kampioen in de Splash 2009 (zie foto).

Hoe de strijd zich de komende dagen zal gaan ontwikkelen is moeilijk te voorspellen. Nederland heeft sterke zeilers in haar gelederen, maar omdat het echte internationale treffen maar één keer per jaar
plaatsvindt, is niet in te schatten hoe sterk de buitenlandse
concurrentie is.

In Wales zelf zeggen ze dat Pwllheli perfect is als Olympisch
oefenwater. Of dat zo is moeten wij nog ondervinden. Tot nog toe zijn de weersomstandigheden goed voor Wales, dat bekend staat om zijn wisselvallige weer. De laatste dagen is het droog, met een windkracht 4 en ongeveer 19 graden. En als dat zo blijft zijn dat uitstekende omstandigheden om een kampioenschap te varen!