Gemeente Grave

Project Jong in de buurt

De vijf gemeenten in het Land van Cuijk werken samen aan het project Jong in de Buurt. De politie Brabant-Noord, Radius, organisatie voor welzijn Land van Cuijk en het Regionaal Maatschappelijk Centrum (RMC) zijn ook bij het project betrokken. Jong in de Buurt werkt voor en met jongeren in de openbare ruimte.

Â

Wat betekent dat?

Jongeren ontmoeten elkaar op verschillende plekken. Soms ervaren buurtbewoners dan overlast, gewoon omdat er jongeren staan, door vernielingen of door herrie. Dit is iets van alle tijden. Op straat komen jongeren elkaar tegen en hebben het over school, over vrienden en vriendinnen, over kleding en muziek. Ze ontmoeten elkaar in grote of kleine groepen met fiets, scooter of auto.

Â

Plekken

Jongerenwerkers van Radius en jeugdagenten bezoeken regelmatig plekken waar jongeren bij elkaar komen. Op straat, maar ook op school, in jongerencentrum Offstreet, de jongerenbus of het café. Er wordt contact met hen gehouden, daardoor is het mogelijk problemen voor te zijn. Als er wel problemen zijn, wordt er samen met buurtbewoners, jongeren en anderen naar een oplossing gezocht. Ontmoetingsplekken voor jongeren kunnen verbeterd of opnieuw ingericht worden, bijvoorbeeld met bankje, verlichting, prullenbak, voetbalgoal of basketbalpaal. Er wordt ondersteuning geboden bij gesprekken tussen jongeren, buurtbewoners en anderen. Jongeren krijgen hulp bij de uitwerking van hun wensen en ideeën. Bijvoorbeeld hoe een activiteit of workshop te organiseren in het jongerencentrum of gemeenschapshuis.

Â

Voor wie?

In principe kan iedereen die een klacht of vraag heeft aan Jong in de Buurt, van jong tot oud, contact opnemen:


- Roy Breuer, contactpersoon gemeente Grave: 0486 â 477277 roy.breuer@grave.nl


- Martijn Schmiermann, jongerenwerker Radius: 0486 â 436645 martijnschmiermann@radius-lvc.nl


- John Jacobs, jeugdagent: 0900 â 8844
landvancuijk@brabant-noord.politie.nl

Â