Gemeente Grave

Veiligheid op milieustraten wordt verbeterd
vuilniszak RMB.gif

Â

Â

Het Land van Cuijk en Boekel telt acht milieustraten: de milieustraat in Haps en zeven minimilieustraten. Het afval dat u naar de milieustraat brengt, wordt met groot en zwaar materieel afgevoerd. Dit kan onveilige situaties met zich meebrengen. Om de veiligheid van u als bezoeker en die van de medewerkers te optimaliseren, worden enkele zaken gewijzigd. De milieustraat in Haps is reeds opnieuw ingericht. Nu wordt de veiligheid op de minimilieustraten verder verbeterd door de regels strakker toe te passen.

Â

Om de veiligheid op de milieustraten te waarborgen geldt voor zowel de milieustraat in Haps als voor alle minimilieustraten dat er geen voertuigen toegelaten worden waar hydraulisch aangedreven losmechanismen gebruikt worden (kiep- danwel grijpmechanismen). De arbeidsinspectie noemt dit âmobiele arbeidsmiddelen met eigen aandrijvingâ.

Â
Milieustraat Haps

De milieustraat in Haps is opnieuw ingericht. Hierdoor is de verkeersdoorstroming en de veiligheid van u en onze medewerkers verbeterd. Wanneer noodzakelijk zal een gedeelte van de milieustraat kort afgesloten worden om met zwaar materieel (shovel danwel vrachtwagen) te kunnen rijden zonder dat u gevaar loopt. Wij proberen dit op de meest rustige momenten te doen, zodat u zo min mogelijk hinder ondervindt.

Â
Minimilieustraten

Om de veiligheid op de minimilieustraten verder te verbeteren mag u tijdens het wisselen van containers niet meer in de buurt van die container komen. De medewerkers van de milieustraat zullen u hierover informeren. Op een aantal minimilieustraten wordt deze wijze van veilig werken al gehanteerd. U dient de aanwijzingen van de toezichthouder te allen tijde op te volgen!

Â

Meer informatie

Alle informatie over Afvalinzameling in het land van Cuijk en Boekel vindt u op www.afval.rmb.nl. U kunt ook bellen met de Afvalinfolijn 0485-338 352.

Â