Gemeente Helmond


Hoger beroep vernietiging bouwvergunning

De gemeente Helmond gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in 's-Hertogenbosch.

De rechtbank heeft op 9 juni j.l. de bouwvergunning vernietigd voor de tweede semi-permanente school in Brandevoort. De twee belangrijkste redenen om in hoger beroep te gaan zijn de volgende:
* De gemeente Helmond vindt het belangrijk om zo snel mogelijk een onherroepelijke bouwvergunning voor de tweede semipermanente school te krijgen.

* Als de gemeente niet in hoger beroep zou gaan dan kan op grond van de vernietigde bouwvergunning geëist worden dat het semipermanente schoolgebouw afgebroken zou moeten worden. Dit zou een enorme kapitaalvernietiging zijn, aangezien de gemeente Helmond van mening is dat de tweede semipermanente school na samenvoeging van de hoogspanningsmasten op een verantwoorde wijze als school gebruikt kan worden. Om eventuele afbraak te voorkomen gaat zij in hoger beroep.

De gemeente voert in het hoger beroepschrift als formele gronden aan: de niet-ontvankelijkheid van de eisers en de correcte afweging van alle belangen bij het toepassen van artikel 3.22 Wet ruimtelijke ordening (Wro). De gemeente meent dat zij gezien het belang van een snelle oplossing voor de schoolhuisvesting in Brandevoort in redelijkheid en zorgvuldigheid een bouwvergunning heeft verleend.

Lees meer in het dossier Brandevoort