Provincie Noord-Holland

Datum

11-8-2009

Onderwerp

Provinciale bushaltes toegankelijk gemaakt

Harriët Wijker

De provincie Noord-Holland verbetert dit jaar circa 40 bushaltes langs provinciale wegen. De aanpassingen aan de haltes maken het openbaar vervoer makkelijker toegankelijk voor mensen met een handicap, maar ook voor bijvoorbeeld kinderwagens. In augustus en september past de provincie een aantal haltes langs de N201 in Cruquius en langs de N206 in Vogelenzang aan.

De aanpassingen
De bushaltes worden opgehoogd tot 18 cm voor een gelijkvloerse instap en er komen gidsstroken voor blinden en slechtzienden. Ook wordt de haltekom waar de bus in stopt, vergroot. Met deze maatregelen maakt de provincie het openbaar vervoer beter toegankelijk voor mensen met een handicap, maar ook voor bijvoorbeeld rollators en kinderwagens.

Cruquius haltes Ringvaartbrug
Van 10 t/m 21 augustus worden de beide haltes Ringvaartbrug aangepast. Voor de halte aan de noordzijde wordt de vrije busbaan afgesloten. De bussen rijden op de hoofdrijbaan en stoppen op de rechtsafstrook ter hoogte van de bestaande halte.
Aan de zuidzijde staat tijdens de werkzaamheden een tijdelijke halte. Het autoverkeer zal nauwelijks last ondervinden van de werkzaamheden.

Vogelenzang haltes Bartenbrug en Tiltenberg
Van 24 augustus t/m 11 september wordt op werkdagen tussen 09.00 en 15.30 uur gewerkt aan de haltes Bartenbrug (noordzijde Margrietlaan) en Tiltenberg (ter hoogte van de kruising N206 met de Zilkerduinweg). Ter hoogte van de werkzaamheden is één rijstrook afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt daar met verkeerslichten geregeld.