Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 11-08-2009

Verdachte gezocht in Nederland en België
Huiselijk geweldpleger dronken achter het stuur

TERHEIJDEN: De politie heeft maandagavond een 48-jarige man uit Lommel (B) aangehouden ter zake huiselijk geweld. De arrestatie volgde na een aangifte van zijn 51-jarige in Terheijden wonende vriendin. Zij verklaarde dat haar vriend haar in haar woning in een dronken bui mishandeld had.

De politie heeft de verdachte in Oosterhout op de Mathildastraat aangehouden. De agenten hadden gezien dat de verdachte zijn auto parkeerde op de Isabellestraat. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 725 ugl. Daarvoor wordt een apart proces-verbaal opgemaakt. Bovendien bleek de verdachte zowel in Nederland als in België gezocht te worden. In Nederland moet hij nog een boete van 1200 euro betalen of 20 dagen zitten. In België staan nog 17 maanden gevangenisstraf open. Over deze straf wordt overleg met de Belgische autoriteiten.

Het slachtoffer verklaarde dat haar 48-jarige vriend bij haar is ingetrokken. Zij werd gistermiddag boos op hem omdat hij dronken thuis kwam. Hij had haar met gebalde vuist op haar rechteroog geslagen. Ook gaf hij haar enkele klappen op haar achterhoofd. Hierna had ze hem de deur gewezen. Hij was vervolgens met de auto die op haar naam staat vertrokken naar Oosterhout. Daar hebben agenten hem getraceerd en aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld. Het slachtoffer had een blauw oog opgelopen.

Politie onderzoekt inbraak winkel

WAALWIJK: Vanmorgen is een inbraak ontdekt in een winkel aan de Els. De daders zijn kennelijk via en regenpijp naar het dak geklommen. Daarna hebben ze een gat in het dak gemaakt. Via het magazijn zijn ze in de kluisruimte gekomen. De kluis is open gebroken. Daaruit is een nog onbekend geldbedrag gestolen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Arrestatie na vernieling, mishandeling en bedreiging

WAALWIJK: De politie heeft maandagmiddag omstreeks 1400 uur op de Goenewoudlaan een 19-jarige Waalwijker gearresteerd die kort daarvoor een ruit van aan de voorzijde van een woning had ingegooid en een van de bewoners van dat pand bedreigd zou hebben. Ook zou hij de aangever op het hoofd hebben geslagen

De Waalwijker bleek de ruit vernield te hebben omdat hij boos was dat zijn auto bekrast was. Hij had het vermoeden dat een van de kinderen uit het gezin dat daar woonachtig is daar bij betrokken was geweest.

De aangifte werd gedaan door de 15-jarige broer van de persoon waarnaar men op zoek was. Hij verklaarde dat hij boven in zijn kamer zat, op het moment dat de ruit met een steen werd ingegooid. Hij was naar beneden gegaan en zag de verdachte met enkele andere jongens voor de deur staan. De verdachte kwam dreigend op hem af, duwde hem tegen een tafeltje, gaf hem een klap op het hoofd en schold hem uit. De aangever had de indruk dat de dader daarbij een mes in zijn handen had. De verdachte verklaarde later dat dit zijn telefoon moet zijn geweest. Hij gaf de vernieling toe, maar ontkende de mishandeling en bedreigd. Hij is ingepland voor een TOM zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie).

Gaatjesboorders actief in Schildersbuurt Dommelbergen

Inbrekers nemen bij woninginbraak TV en twee auto's mee

OOSTERHOUT: Vanmorgen werd omstreeks 07.15 uur ontdekt dat in een woning aan de Vincent van Goghlaan was ingebroken. De daders hebben de twee auto's van de bewoners meegenomen. Op twee andere adressen in dezelfde wijk, woningen aan de Jan van Scorelstraat en Jan Steenlaan bleef het bij een poging. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die vannacht verdachte personen en of voertuigen hebben waargenomen in de wijk worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

De inbraak werd vanmorgen door de overburen van de benadeelden ontdekt. Zij zagen dat beide auto's van de oprit verdwenen waren. Het gaat om een zwartkleurige BMW met het kenteken 25-GJX-6 en een zwarte BMW met het kenteken 90-HTH-1. De inbrekers hebben toegang tot de woning verkregen door in het draairaam van de keuken aan de voorzijde gaatjes te boren rondom de hefboomsluiting. De dieven hebben in de woning kennelijk de autosleutels gevonden. Ook de TV hebben ze meegenomen.

Bij een woning aan de Jan van Scorelstraat werd vannacht ook getracht een draairaam te openen aan de voorzijde van de woning door twee gaatjes te boren. Bij deze woning waren de hefbomen echter voorzien van kleine sloten wardoor ze niet konden worden geopend.

Ook bewoners aan de Jan Steenlaan meldden een inbraakpoging. Ook daar bleek het om gaatjesboorders te gaan. D er werden gaatje in het kozijn van een raam geboord. Het raam zat echter nog dicht. Mogelijk zijn de inbrekers hier gestoord bij hun werkzaamheden.

De politie heeft een buurt- en sporenonderzoek ingesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-08-2009 14:23 | © Regio Midden en West Brabant |