Drie finalisten voor V&VN Zorgaward 2009

11/08/2009 14:57

V&VN

Uit de aanmeldingen voor de V? Zorgaward 2009 zijn drie finalisten met goede voorbeelden van vernieuwing in de zorg gekozen. Bij de selectie is gekeken naar het nut voor de cliënt én de toepasbaarheid door andere verzorgenden. De V? Zorgaward is de prijs voor het beste vernieuwende idee, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden. De uitreiking is op 6 oktober tijdens de Dag van de Verzorging in de Blokhoeve te Nieuwegein.

De genomineerde goede voorbeelden

De jury, bestaande uit Mike Lenderink (V? Verzorgenden), Wendie Zwarst (regiocoördinator V?) en Monique Verkerk (V?) heeft uit de genomineerden de volgende finalisten na huisbezoek uitgekozen:

'Wonen als thuis' van Fokje, Ellie en Ypie Agricola, Woonzorgvoorziening Westersypen in Scharsterbrug.

Verzorgenden zijn als zelfstandigen een kleinschalige woonvoorziening gestart. Om de kwaliteit van zorg te bieden waar zij voor staan (vraag- en belevingsgericht). Nu wonen 8 dementerende bewoners als thuis.

'Verwenzorg Apeldoorn' van Anette Mandemaker, GGNet in Apeldoorn.

Bewoners van deze psychiatrische instelling krijgen persoonlijke aandacht en warme betrokkenheid. Vanzelfsprekende dingen voor de meeste mensen. Voor veel mensen die langdurig zijn opgenomen is dit niet zo vanzelfsprekend.

'Gesloten, maar toch open' van Nikki Visser, De Beukenhof uit Loosdrecht, onderdeel van Inovum.

Het motto van het project is: een gesloten afdeling, maar toch de vrijheid om te gaan, staan en lopen waar je wil. Bewoners zonder Zweedse banden, domotica-oplossingen en een protocol hoe je omgaat met domotica vormen de basis.

V? Zorgaward

De drie finalisten presenteren zich met een videoclip op de Dag van de Verzorging. Dan kiezen de deelnemers aan de Dag van de Verzorging en de vakjury beiden een winnaar van de V? Zorgaward, bestaande uit een certificaat, een beeld en 500 euro voor besteding aan zorg. Hoofdinspecteur Langdurige Zorg Jenneke van Veen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg reikt de prijzen uit.

De vakjury bestaat uit Marian Kaljouw (voorzitter V?), Aad Koster (directeur ActiZ), Atie Schipaanboord (directeur NPCF), Sietse Posthuma (redactie TVV) en Klara van de Luitgaren (V? Verzorgenden).

Doel

Met de Dag van de Verzorging en de uitreiking van de V? Zorgaward wil V? laten zien wat zorghulpen, helpenden of verzorgenden allemaal in huis hebben en hen motiveren om meer te halen uit hun vak. Daarnaast wil V? hiermee beroepsinhoudelijke discussies stimuleren, de beroepsidentiteit versterken en landelijke aandacht genereren voor de verzorgenden.

Meer informatie over de Dag van de Verzorging en inschrijfmogelijkheden is te vinden op www.dagvandeverzorging.nl.





http://www.dagvandeverzorging.nl