Politie Hollands Midden

Leiden - Aanhoudingen voor heling fiets en bromfiets

Leiden, 11-08-2009 o De politie heeft dinsdag 11 augustus twee aanhoudingen verricht van personen die betrapt werden op het rijden met een gestolen bromfiets en een gestolen fiets.

Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt voor heling.

Rond 13.25 uur werd op de Morsstraat een 16-jarige jongen uit Leiden aangehouden. Hij reed op een bromfiets die op 27 juni gestolen was aan de Pieterskerk-Choorsteeg. Nog geen half uur later zagen agenten op de Apothekersdijk een 31-jarige man uit Leiden rijden op een fiets met hulpmotor. De accu ontbrak echter en het slot was verbroken. Bij een nadere controle kwam de aap uit de mouw. Het vervoermiddel was in 2003 in Rijnsburg gestolen. De Leidenaar vertelde dat hij de fiets gevonden had en door de staat waarin die verkeerde dacht dat die was weggegooid. Daarom had hij de vondst ook niet gemeld bij de politie.

Fietsendiefstal en heling aanpak Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.