Politie Hollands Midden

Gouda - Overval op hotel opgelost

Gouda, 11-08-2009 o De politie heeft de overval op het hotel Campanille aan de Kampringweg opgelost.

Twee mannen van 18 en 22 jaar oud worden hiervan verdacht. Het hotel werd op zaterdag 31 januari rond 01.30 uur overvallen door twee gemaskerde en gewapende mannen. Ze bedreigden de receptionist met een vuurwapen en gingen er met geld vandoor. De verdachten behoorden tot een door de politie van Amsterdam Amstelland aangehouden overvallersgroep.

Tijdens het onderzoek door de recherche van de politie Gouda naar de overval op het hotel aan de Kampringweg, werd bekend dat de politie Amsterdam-Amstelland vijf personen had aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij veertien zeer gewelddadige overvallen op voornamelijk hotels eind 2008, begin 2009. De recherche van de Goudse politie zag overeenkomsten en herkenningen met hun zaak en nam contact op met hun collegas in Amsterdam. Uiteindelijk bleken twee van de aangehouden personen ook verantwoordelijk voor de overval op het hotel in Gouda.

De overvallen van de dadergroep vonden daarnaast plaats in Amsterdam, Naarden, Bussum en Almere. Een speciaal rechercheteam van de dienst Regionale Recherche van de politie Amsterdam Amstelland hield de verdachten aan in de hoofdstad, Hoofddorp en Schiphol.. De verdachten zijn in afwachting va hun proces en zitten in bewaring.