Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-08-2009

Stel gaat twee keer de fout in

ETTEN-LEUR: De politie kreeg maandag even na het middaguur melding van overlast van dronken mensen bij een amusementshal aan het Markthof. De twee mensen zouden het pand, op verzoek van beveiligingsmedewerkers, niet willen verlaten. Bij arriveren van de politie wilde het stel zich niet legitimeren. Toen ze gevorderd werden hun legitimatie te laten zien, beledigde de vrouw de agenten. Ze is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 46-jarige vrouw uit Etten-Leur is na verhoor met een proces-verbaal voor belediging en openbare
dronkenschap in vrijheid gesteld. De vriend van de vrouw, een
47-jarige man uit Etten-Leur kreeg een bekeuring voor het niet op eerste vordering tonen van een identiteitsbewijs.
De 47-jarige man kwam zijn 46-jarige vriendin bij in vrijheidstelling ophalen. Omdat men het vermoeden had dat de man onder invloed van alcohol verkeerde en hen in de auto zag stappen, kregen de bestuurder op de Parklaan een stopteken. De 47-jarige man sprak warrig en was onvast ter been. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 460 ug/l. De verdachte kreeg een bekeuring en een rijverbod van 4 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Twee jongens aangehouden na vlucht

BAVEL: De politie kreeg maandag rond 21.00 uur melding van een mogelijke inbraak op een bouwterrein nabij de Bavelse Leij. De politie ging poolshoogte nemen en zag bij arriveren twee jongens, die direct wegrenden bij het zien van de politie. Een van hen werd na een korte achtervolging in de kraag gevat. De 14-jarige Bredanaar had tijdens zijn vlucht een zak weggegooid. Hierin bleken etenswaren te zitten. Een buurtbewoner meldde bij de politie dat hij een jongen naar het ziekenhuis ging brengen die gewond was. De 16-jarige Bredanaar was over een hek gesprongen tijdens zijn vlucht en ongelukkig terecht gekomen. Hij had o.a. verwondingen in het gezicht en was een tand kwijt.
De jongens verklaarden dat ze op het bouwterrein een grill hadden ontdekt en ze wilden daar gaan barbecueën. De politie trof in de wijk de grill aan en kon geen strafbare feiten vaststellen.
Voor hun vlucht hadden de verdachten geen verklaring. Ze zouden geschrokken zijn van de politie. Beide verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Twee gewonden bij aanrijding

CHAAM: Maandag gebeurde er rond 13.30 uur een ongeval op de
Ulicotenseweg. Een 32-jarige bestuurder uit Ulicoten reed met zijn bestelauto met aanhanger richting Ulicoten. Bij de kruising met de Oude Bredasebaan zag hij een personenauto, bestuurd door een 30-jarige man uit Sint Philipsland, over het hoofd. De personenauto kwam door de aanrijding in een sloot terecht. De twee inzittenden werden door omstanders uit het voertuig gehaald. De 30-jarige bestuurder is met een flinke wond aan zijn arm naar het ziekenhuis gebracht. De
51-jarige inzittende uit Bergen op Zoom had rugklachten en is ook naar het ziekenhuis vervoerd.
Beide voertuigen liepen schade op en zijn weggetakeld.

Fietser beroofd van geld en fiets

BREDA: Maandagavond meldde een 19-jarige man uit Breda zich op het politiebureau om aangifte te doen van beroving. De man verklaarde maandag tussen 01.00 uur en 02.00 uur vanuit het centrum van Breda richting de Haagse Beemden te zijn gefietst. Toen hij bij stoplichten aan de Emerparklaan aankwam, werd hij tegengehouden door twee mannen. Deze bedreigden hem met een mes en eisten zijn geld. Nadat ze hem zijn geld hadden afgenomen, namen ze ook zijn fiets mee en reden weg. De man rende hierna hard naar huis. Omdat hij erg geschrokken was en onder invloed van alcohol verkeerde deed hij de volgende dag pas aangifte.
Dinsdag verstuurde de politie een mailalert bewoners uit de directe omgeving die zich hebben aangemeld voor mailalert. Hen werd hierin gevraagd te reageren als men aanslaat op het signalement van de daders. Het gaat om twee blanke daders van rond de 23 jaar. Een van hen droeg een muts en de ander een zwarte pet. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden bij de politie via het
telefoonnummer 0900-8844.

Kleine brand in zorginstelling

TETERINGEN: Dinsdag brak rond 01.30 uur brand uit in een pand aan de Donkerstraat. In een vertrek in het pand woedde korte tijd een kleine brand, die de brandweer snel kon blussen. Na het blussen hing er veel rook in het pand, waardoor de bewoners van de zorginstelling het pand niet direct weer in konden. Bij arriveren van de politie was er niemand meer in het pand aanwezig. De bewoners zijn elders
ondergebracht tot dinsdag kon worden schoongemaakt.
De politie is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de brand. Dinsdag heeft men een sporenonderzoek uitgevoerd. Aan het onderzoek nam ook de brandweer deel.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-08-2009 16:52 | © Regio Midden en West Brabant |