Hewlett-Packard

2009-08-11

MAASTRICHT, Nederland, 11 Augustus 2009 - HP maakt bekend dat ESED (Eerste Soester Electrische Drukkerij) uit Soest, Nederland, een HP Indigo press 3500 heeft geïnstalleerd. Hiermee wil het bedrijf zijn klanten digitale producten van offsetkwaliteit aanbieden, waaronder commerciële en verpakkingsdrukproeven en kleine oplagen handelsdrukwerk en boeken.

Het in 1912 opgerichte ESED heeft vandaag 25 mensen in dienst en combineert traditionele diensten en hoge drukwaliteit met een up-to-date visie op technische innovatie. Naast conventionele offsetdruk, productie met tonergebaseerde digitale printers en sinds kort digitale offsetdruk met HP Indigo biedt het bedrijf ook volledige inhouse afwerking.

Het bedrijf is in de afgelopen twintig jaar vlot overgestapt van hoogdruk op offsetdruk, aldus Christiaan Alkema, directeur van ESED. Sinds vijf jaar beschikt het bedrijf ook over tonergebaseerde digitale capaciteit. De recente uitbreiding van het machinepark met de HP Indigo press 3500 tilt de mogelijkheden van ESED naar een nog hoger niveau en stelt het bedrijf in staat zijn product- en dienstenportfolio te verbreden.

"De jonge generatie ontwerpers werkt alleen in full-colour, zodat de behoefte aan druk in één kleur of twee- of drie-kleurendruk afneemt", zegt Alkema. "Tegelijkertijd zijn de marketing- en distributiemethoden aan het veranderen, waardoor er meer vraag is naar kleinere oplagen en snellere levertijden."

"Tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat je kwaliteit levert. Doe je dat niet, dan verlies je klanten. We kunnen ons dus niet langer vooral op het gebied van kwaliteit van de concurrentie onderscheiden", voegt Alkema eraan toe. "Een van de redenen waarom we in een HP Indigo press 3500 hebben geïnvesteerd, is dat de kwaliteit van de sell-sheets die we met onze digitale tonergebaseerde printers produceerden, niet de kwaliteit evenaarde van in offset gedrukte producten."

ESED gebruikt zijn HP Indigo pers voor het maken van proeven en mock-ups en voor kleine oplagen commercieel drukwerk. Met zijn HP Indigo drukpers kan het bedrijf op de door de klant gewenste substraten proeven met accurate kleuren drukken. Voor ESED, dat gespecialiseerd is in verpakkings- en etikettendruk, een all-round grafische dienstverlener met veel sell-sheets, boeken, verpakking en etiketten in het orderpakket en zijn klanten is dit een groot voordeel.

"Tijdens onze zoektocht naar een digitale drukoplossing die offsetkwaliteit levert, kwamen we in contact met een drukker met een HP Indigo pers. We mochten zijn persen gebruiken voor enkele orders", zegt Alkema. "De eerste reacties van de klanten waren zeer positief. We wisten dus dat een HP Indigo pers vanwege zijn 'offsetkwaliteit' de beste oplossing was voor onze visie voor de toekomst."

Alkema ziet op de Nederlandse markt veel potentieel voor gepersonaliseerd drukwerk. Nu al drukt ESED gepersonaliseerd materiaal voor seminars, conferenties, beurzen en tentoonstellingen. "Voordien drukten we eerst op de conventionele manier om daarna de persoonlijke gegevens digitaal in te drukken," zegt Alkema, "maar nu kunnen we gepersonaliseerd drukwerk van a tot z in hoge kwaliteit produceren op onze HP Indigo pers. Met onze nieuwe aanwinst kunnen we nu maximaal profiteren van de trend van drukwerk dat in hoge mate is gepersonaliseerd."

Over HP

Als 's werelds grootste technologiebedrijf met een portfolio die onder meer printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuren omvat, maakt HP technologiegebruik eenvoudiger voor al zijn klanten - van individuele consumenten tot ondernemingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www.hp.com/.

Redactioneel contact:

Benedicte Dupont
Indigo Digital Press
GWE Marketing Manager
Tel: +32 (0)2 729 74 03
Mob: +32 (0)476 476 736

Stephanie Thorpe
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
stephanie@bespoke.co.uk

HP Indigo Digital Press
Renier Nafzgerstraat 100
6221 KL Maastricht
Nederland
www.hp.com/go/graphic-arts