Ingezonden persbericht


30 juni 2009

Persbericht

Rapper T-Bone (USA) geeft concert op De Betteld

Bekend christelijk rapper T-Bone (USA) geeft op dinsdag 11 augustus om 20.00 uur een concert op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem. In het voorprogramma treedt de Betteld Band (NL) en Deborah Rosenkranz (D) op. T-Bone heeft heel wat rapplaten op zijn naam staan en zijn albums zijn verschillende keren genomineerd voor een Grammy en in de prijzen gevallen.

T-bone (officiële naam Rene Sotomayor) is geboren in San Francisco (USA). T-Bone (35) is een christelijke rapper met Zuid-Amerikaans bloed; zijn vader komt uit Nicaragua en zijn moeder uit El Salvador. Zijn naam is afgeleid van zijn bijnaam 'Bones' omdat hij als kind zo mager was. De T heeft hij eraan toegevoegd om zijn naam een twist te geven en de naam T-Bone was ontstaan. Later maakte hij nog een tweede betekenis ervan door er 'Talking Biblical ONE' van te maken.

Hij begon volgens een interview te rappen toen hij 7 jaar was en deed dit tijdens feestjes en rapcompetities. Hij had bijna een seculier platencontract gekregen, maar nadat hij tot geloof was gekomen richtte hij een rockgroep op en bracht drie albums uit onder een onafhankelijk recordlabel. Zijn eerste drie albums waren: Redeemed Hoodlum in 1991, Tha Life of A Hoodlum in 1993 en Tha Hoodlum's Testimony in 1995. Al deze nummers zijn gangsta rap albums wat toen bijzonder was in de christelijke muziekscene.

Zijn laatste Greatest Hits album Bone-Appetit! is in september 2007 uitgekomen. Nu is hij bezig met de film 'The Rally' die in 2009 - 2010 uitkomt. Hij heeft al eerder gespeeld in films als The Fighting Temptations en de Paramount/MTV film All You've got. De albums van T-Bone hebben verschillende keren Grammy-nominaties gehad zoals zijn album 'Bone-a-fide' in de categorie 'Beste Rap/Rock Gospel Album van het jaar' in 2007 en in 2008 voor 'Best Gospeloptreden' met 'With Long Life'.

T-Bone heeft met veel artiesten en producers samengewerkt, maar is nooit zijn doel vergeten. Zo zegt hij op zijn site: 'T-Bone wil de duisternis verdrijven dat op hiphop is neergedaald'.

Iedereen die van rap houdt is deze avond van harte uitgenodigd op De Betteld aan de Aaltenseweg 11 te Zelhem. De organisatie is in handen van Events4Christ en De Betteld. Kaarten kunnen besteld worden op www.events4christ.nl of kijk voor meer info op www.betteld.nl.

Einde persbericht