Politie Zeeland


---


Z-2683-2009 Overval op woning in Terneuzen
Twee onbekende mannen hebben afgelopen zaterdagavond een overval gepleegd op een woning aan de Oude Vaart.
Omstreeks 23.30 uur werd bij de woning aangebeld waarna de bewoner de deur opende. Hij werd gelijk overmeesterd door twee mannen die hem onder bedreiging terug zijn woning in duwden. Zijn woning werd vervolgens doorzocht. In een onbewaakt ogenblik zag het slachtoffer kans via de voordeur zijn woning uit te rennen. Op straat sprak hij een buurtbewoner aan die vervolgens de politie alarmeerde. Samen met deze buurtbewoner ging hij weer terug zijn woning in maar beide overvallers waren er al vandoor.
De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Mensen die rond het tijdstip van de overval iets bijzonders hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan op telefoonnummer 0900-8844.

W-2684-2009 Automobilist rijdt door na aanrijding, Vlissingen
Door de politie is maandag een 29-jarige Vlissinger aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding.
De Vlissinger reed omstreeks 17.15 uur in zijn auto met flinke snelheid over de Aagje Dekenstraat en sloeg linksaf, tegen het verkeer, de Coosje Buskenstraat in. Hierbij raakte hij de bromfiets van een 34-jarige vrouw uit de gemeente Veere die stilstond voor de haaientanden in de Coosje Buskenstraat. Vervolgens reed de automobilist zonder te stoppen met hoge snelheid weg. Enkele omstanders hadden het kenteken genoteerd en gaven dit door aan de politie. Hierdoor kon even later de man worden aangehouden bij zijn woning. Hij bleek onder invloed van alcohol en verdovende middelen in zijn auto te hebben gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

W-2685-2009 Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc, Zoutelande
In de Deurloostraat is maandagmiddag een bejaarde vrouw het slachtoffer geworden van een babbeltruc.
De vrouw zat tussen 16.30 en 17.30 uur buiten op een stoel bij haar woning toen ze werd aangesproken door twee jongedames. Op een gegeven moment liep de vrouw terug haar woning in en trof in de keuken een haar onbekende man aan. Deze vrouw om een pen en papiertje waarna hij weer vertrok. Even later bleek dat er een enveloppe met geld uit haar woning was verdwenen.



Noot voor redacties