Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Diemen, 11 augustus 2009

Beachvolleyballer Bram Ronnes beëindigt sportcarrière Nieuwe stap als programmamanager 'Goud op de Werkvloer'

Na een sportieve carrière met als hoogtepunten deelname aan de Olympische Spelen in Beijing en goud op de European Tour met Emiel Boersma (2007) stopt Bram Ronnes met beachvolleybal. Ronnes begint per 1 september bij Randstad als Programmamanager 'Goud op de Werkvloer'.

In zijn eerste functie na de topsport wordt Ronnes (30) dé spil tussen NOC*NSF, Sport & Zaken en Randstad. Ronnes adviseert onder de noemer 'Goud op de Werkvloer' onder meer over de toegevoegde waarde van topsporters voor organisaties. Vervolgens bemiddelt hij bij het creëren van werkplekken voor (oud)topsporters bij organisaties en plaatst daarna die (oud)topsporters daar.

Speerpunt van het project 'Goud op de Werkvloer' is dat topsporters de mogelijkheid krijgen al tijdens hun actieve sportcarrière relevante werkervaring op te doen bij 'topsportvriendelijke' werkgevers. Topsporters en bedrijfsleven ontmoeten elkaar door persoonlijke bemiddeling en door het organiseren van bijeenkomsten zoals een speeddate. In november dit jaar volgt een nieuwe bijeenkomst waar sporters een praktische voorbereiding krijgen op een carrière na de sport.

Bram Ronnes: "Deze nieuwe stap biedt mij de mogelijkheid om na mijn sportcarrière mijn kennis en expertise in het zetten op het snijvlak van sport en bedrijfsleven. Interessant en uitdagend, temeer daar ik zelf bekend ben met de uitdaging om als sporter aan je maatschappelijke carrière te werken".

Als programmamanager werkt Ronnes nauw samen met een team van loopbaanadviseurs bij Randstad die zich volledig richten op studieadvies en -begeleiding, carrière coaching en loopbaanadvies voor (oud)topsporters, coaches en talent. Ook werkt Ronnes samen met Sport & Zaken. Sport & Zaken beschikt over een netwerk van ruim 80 bedrijven en organisaties die de sport een warm hart toedragen.

De komst van een programmamanager 'Goud op de Werkvloer' kan verder een bijdrage leveren aan het Olympisch Plan 2028. Dit beoogt het topsportklimaat in Nederland naar een hoger niveau te tillen en heeft onder andere de doelstelling 100 arbeidsplaatsen te ontwikkelen voor actieve sporters. Van werkgevers wordt hiervoor ook een bijdrage gevraagd.


Noot voor redacties
Noot voor de redactie -