Ingezonden persbericht


CommVault succesvol met Simpana 8

'Steeds meer organisaties profiteren wereldwijd van kostenbesparingen en operationele efficiëntie met CommVault-producten'

Utrecht, 11 augustus 2009 â¤* CommVault heeft sinds de lancering van Simpana 8 in januari 2009 een groot aantal nieuwe CommVault Simpana-gebruikers toegevoegd aan zijn klantportfolio. Momenteel gebruiken ongeveer 10.500 klanten CommVault-technologie. Dankzij de CommVault Singular Information Management-aanpak besparen zij kosten en vergroten ze de operationele efficiëntie. Nooit eerder was het aantal gebruikers van deze Enterprise Data Management-software zo hoog. Ook het aantal bedrijven dat andere CommVault-producten inzet, is in de afgelopen periode sterk gestegen.

Ruim 350 organisaties gebruiken de geïntegreerde deduplicatiesoftware van CommVault om de impact van langdurige opslag van data en compliance-bestandskopieën met maximaal negentig procent te verminderen. CommVault heeft verschillende patenten op deze eerste geïntegreerde deduplicatiesoftware en nog enkele patentaanvragen lopen. Ook het gebruik van Simpana Archive-software neemt toe. Meer dan 1.500 organisaties zetten deze software in om te voldoen aan dataretentie- en compliance-eisen voor de lange termijn.

Het gebruik van Hierarchical Storage Management (HSM)/archiveringssoftware is in 2008 met 16,3 procent toegenomen. CommVault was met 46,4 procent groei de snelst groeiende leverancier van dergelijke software, gemeten naar de omzet over 2008. Dat verklaart Gartner, Inc. in zijn 'Dataquest Insight: Storage Management Software Market Share Analysis, Worldwide, 2008'*. Vanaf de introductie in juni 2007 tot en met maart 2009 is de verkoop van CommVault-data- en informatiebeheeroplossingen toegenomen met een jaar-op-jaar kwartaalgemiddelde van 69 procent. De data- en informatiebeheeroplossingen bieden deduplicatie-, archiverings- en zoekfunctionaliteit.

CommVault Simpana 8 ondersteunt VMware en Microsoft Hyper-V nu nog beter. Mede daardoor is in de eerste vijf maanden na de introductie het aantal bedrijven dat Simpana 8-software inzet, verdubbeld. Deze bedrijven verkleinen de hoeveelheid te archiveren data en kunnen virtuele omgevingen beter beheren.

Singular Information Management leidt tot kostenbesparingen en operationele efficiëntie. CommVault voorziet alle Simpana-softwaremodules van dezelfde enkelvoudige code en hetzelfde platform. Alle software is namelijk onderdeel van de complete databeheeroplossing van CommVault. Door deze enkelvoudige architectuur hoeven gebruikers geen losse producten meer in te zetten. Deze producten vereisen extra beheerinterfaces, hardware-infrastructuren, training en uitgaven.

Simpana vereenvoudigt zakelijke dataopslag en zakelijk databeheer. Bedrijven voldoen met deze oplossing aan compliancy-eisen, verkleinen risico's en vergroten de operationele efficiëntie. Daarnaast zorgt Simpana voor besparingen tot veertig procent op databeheer- en gerelateerde storagekosten. Met het Simpana-platform profiteren klanten namelijk van een centraal overzicht van hun volledige databeheerinfrastructuur. Dit biedt diverse operationele voordelen, zoals meer flexibiliteit van de huidige storageoplossingen, meer betrouwbaarheid en schaalbaarheid, en eenvoudiger storagebeheer.

'Bedrijven zoeken nu meer dan ooit naar betaalbare en krachtige oplossingen om databeheeruitdagingen aan te gaan. Met zijn technologische innovatie en geïntegreerd productportfolio heeft CommVault de lat hoger gelegd voor de ontwikkeling van krachtige, gebruiksvriendelijke oplossingen die naadloos samenwerken en volledig te beheren zijn vanaf een centrale interface', zegt Robert Hammer, Chairman en CEO van CommVault. 'Vandaag de dag is CommVault de enige partij die dergelijke oplossingen kan leveren. Dit is volgens ons de voornaamste reden voor het groeiende gebruik van Simpana 8.'

*Dataquest Insight: Storage Management Software Market Share Analysis, Worldwide, 2008. Alan Dayley, Matthew Cheung, Rene Millman - June 2009.
####

Over CommVault

Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dat is de visie van CommVault. Dit blijkt uit de Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen. De unieke single-platform-architectuur van CommVault biedt organisaties ongekende controle over de kosten en risico's die met de datagroei gepaard gaan. De softwareoplossingen van CommVault werken op alle niveaus naadloos samen. Hierbij gebruiken de oplossingen dezelfde code en één gemeenschappelijke functieset. Dat resulteert in ongekend krachtige en geavanceerde oplossingen op het vlak van databescherming, archivering, replicatie, zoekmethodes en resource management. Elke dag opnieuw ervaren organisaties de ongeëvenaarde efficiency, performance, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie vindt u op www.commvault.com.