Ingezonden persbericht


Helft werkzoekenden IT Job Board noodgedwongen op banenjacht

Volgens bezoekers IT-wervingssite is recessie oorzaak van slechtere arbeidsmarkt

Amsterdam, 11 augustus 2009 ­ Uit onderzoek van IT Job Board blijkt dat de recessie duidelijk voelbaar is onder bezoekers van de IT-wervingssite.De helft van de ondervraagde websitebezoekers is werkloos en zodoende noodgedwongen op zoek naar een baan. De meesten denken dat de recessie de oorzaak is van de slechte arbeidssituatie op de IT-markt. Zo is maar liefst 93 procent van de IT Job Board-bezoekers van mening dat het in de huidige economie langer duurt om een baan te vinden. Dat blijkt uit onderzoek van IT Job Board onder 173 bezoekers van de website www.itjobboard.nl.

Dat de recessie invloed heeft op werkzoekende IT-professionals, blijkt uit het feit dat 58 procent van de respondenten minder selectief is in de zoektocht naar een nieuwe functie. Opvallend is dat meer ondervraagde IT-professionals bereid zijn er financieel op achteruit te gaan dan inhoudelijk op hun functie in te leveren. Zo verwacht 28 procent van de respondenten in zijn nieuwe functie een lager salaris te krijgen, terwijl slechts vier procent van de respondenten een baan met minder verantwoordelijkheid zou aannemen.

De economische recessie stimuleert IT-professionals om zichzelf aantrekkelijker te maken voor werkgevers. Ze ondernemen stappen om sneller aan een nieuwe baan te komen. 35 procent van de respondenten doet dit door zijn IT-kwalificaties te verbeteren aan de hand van trainingen en cursussen. Daarnaast stellen zij zich goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de IT-markt om zichzelf beter te kunnen positioneren op de arbeidsmarkt. Ook worden IT-professionals steeds inventiever in hun zoekmethoden naar een nieuwe baan. Zo geeft tien procent van de deelnemers aan dat ze online sociale-netwerksites inzetten om een nieuwe baan te vinden. 25 procent zoekt via beroepsspecifieke vacaturebanken, zoals IT Job Board.

Over IT Job Board

IT Job Board is sinds april 2005 actief en maakt deel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de IT-sector. Momenteel is www.itjobboard.nl een van de meest gebruikte wervingsites voor IT-personeel in Nederland en de rest van Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht kandidaten te selecteren in de database van 53.000 IT-professionals. Bedrijven kunnen zoeken op vaardigheden, regio of ervaring. Daarnaast biedt IT Job Board werkgevers diensten als vacatureplaatsing, een speciale werkgeverssectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van IT Job Board in Nederland zijn onder andere Canon, IT-Quote, Tele2, Getronics, Ricoh, Helvoet Pharma, Nuon en Vidomes. Voor meer informatie: www.itjobboard.nl.