Ingezonden persbericht


Persbericht

CIBER verzorgt technisch SAP-beheer bij de Oskomera Group

~ Bouwoplossingenspecialist selecteert CIBER voor technisch beheer SAP en uitbreiding van ICT-Support in de toekomst ~

Eindhoven, 11 augustus 2009 - ICT-dienstverlener CIBER Nederland levert sinds 1 juli diensten op gebied van SAP technisch beheer aan de Oskomera Group, specialist in geveltechniek, stalen constructies en zonnestroomsystemen. In de toekomst kunnen deze diensten uitgebreid worden met hosting en cross-platform ontwikkelwerkzaamheden.

Gezien de sterke groei die de Oskomera Group doormaakt, besloot de bedrijvengroep twee jaar geleden over te stappen op SAP Business All in One, Het is een omvangrijke implementatie, want alle bedrijven uit de groep - in totaal 200 personen - gaan er gebruik van maken.

Het SAP-systeem bevat belangrijke modules ter ondersteuning van de diensten die Oskomera levert, waaronder SD voor orderverwerking, FI/CO voor de financiële administratie en MM voor de voorraadregistratie en inkoop. Maar vooral de module Project System, die ondersteuning biedt bij projecten, is onmisbaar voor de complexe bouwprojecten binnen de Oskomera Group. Bijzonder is verder de verregaande integratie tussen de bestaande CAD/CAM omgeving en SAP.

Na een uitvoerig selectieproces bleek CIBER de meest geschikte partij om het beheervraagstuk op te lossen. Vooral de manier waarop CIBER de relatie opbouwde, door middel van uitgebreide kennissessies en presentaties, speelde een doorslaggevende rol in de selectie van de ICT-dienstverlener.

Stefan Rink, ICT Manager van de Oskomera Group: "Belangrijke reden in de keuze voor CIBER was het internationale netwerk waarover ze beschikken, aangezien wij zowel nationaal als internationaal opereren. Met de verdere groei en professionalisering van onze bedrijvengroep worden de IT-vraagstukken steeds complexer. Naast het SAP beheer is er gesproken over uitbreiding van de diensten in de toekomst, zoals hosting en cross-platform ontwikkelwerkzaamheden. Met verregaande integratie van de kantoor-, technische (CAD/CAM), logistieke en financiële informatiesystemen valt direct winst te halen, om zo de arbeidsproductiviteit te verhogen, faalkosten te verlagen en de kwaliteit van Oskomera's projecten te verbeteren. De brede expertise van CIBER komt hier goed van pas."

Tom van den Berg, directeur van CIBER Nederland, is erg blij met Oskomera als nieuwe klant. "Oskomera zit aan het begin van de SAP-cyclus, en hun behoefte zal alleen maar toenemen. Dit is een mooie ingang om mee te groeien met de organisatie en ze te kunnen begeleiden. Organisaties kunnen beheer vaak zelf niet uitvoeren, maar het is wel essentieel bij een bedrijf dat zo in beweging is."

De transitie vond plaats in juni waarna CIBER op 1 juli het beheer volledig over heeft genomen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CIBER Nederland
CIBER is een wereldwijde full service IT dienstverlener die zich specialiseert in het bouwen, integreren en beheren van kritische bedrijfsoplossingen en -systemen. Onze oplossingen worden zowel in maatwerk- als in pakketvorm geleverd. De diensten worden verleend voor alle technologische platforms, besturingssystemen en bestaande infrastructuren.

CIBER (NYSE: CBR) kijkt terug op dertig jaar internationale ervaring met klanten in zowel de overheid als het bedrijfsleven. Met 9000 medewerkers over de hele wereld genereert CIBER een omzet van ongeveer 1 miljard dollar. In Nederland is CIBER inmiddels 12 jaar actief met ongeveer 450 medewerkers vanuit de vestigingen Eindhoven, Nieuwegein, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam.

CIBER Nederland richt zich op de branches (high-tech) industrie, utilities, overheid, groothandel, telecom, media, financiële en zakelijke dienstverlening.

Over de Oskomera Group
De Oskomera Group is een innovatieve, klantgerichte organisatie welke meedenkt, soepel samenwerkt en zowel nationaal als internationaal aansprekende, duurzame bouwoplossingen realiseert. De grote kracht van Oskomera ligt in het aanbieden van totaaloplossingen, waarbij gevels, staalconstructies en zonnestroomsystemen in samenhang worden ontwikkeld.

Deze onderlinge afstemming opent de weg naar optimale technische maatwerkoplossingen, binnen tijd en budget, en voorkomt afstemmingsproblemen in het voortraject en tijdens de montage op de bouw. Daarnaast kunnen de individuele werkmaatschappijen van de Oskomera Group toegevoegde waarde leveren vanuit hun kernexpertise op het gebied van gevels, in aluminium, staal en glas, draagconstructies, zonne-energie installaties, brand-, explosie- en kogelwerende constructies en geïntegreerde gebouwreiniging en onderhoudsconcepten.

Het gehele bouwproces, van ontwerp tot en met een perfecte uitvoering, wordt in eigen huis gerealiseerd. De bedrijfslocaties bevinden zich in Deurne (hoofdvestiging), Hilvarenbeek, Oisterwijk, Cannock (UK) en Dublin (IR). De Oskomera Group beschikt over 270 medewerkers welke op jaarbasis een omzet realiseren van ca. 80 miljoen euro.

Tot de opdrachtgevers behoren o.a. projectontwikkelaars, architecten, aannemers en gebouweneigenaren. De Oskomera Group is een trots lid van de UK Green Building Council. Deze heeft als missie de duurzaamheid van de gebouwde omgeving in belangrijke mate te verbeteren door radicale veranderingen door te voeren in de planning-, ontwerp-, realisatie-, onderhoud- en exploitatiefase van gebouwen en steden.



Ingezonden persbericht