Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kaspersky Lab betreedt IDC's wereldwijde Top 100
van pakketsoftwareleveranciers

Kaspersky Lab laat hoogste jaarlijkse groei zien

Moskou/'s-Hertogenbosch, 11 augustus 2009 - Kaspersky Lab is opgenomen in IDC's wereldwijde Top 100 van pakketsoftwareleveranciers. De "Worldwide Packaged Software Revenue by Top 100 Vendors"-lijst is door IDC gepubliceerd in zijn "Worldwide Software 2009 - 2013 Forecast Summary" na een onderzoek naar de inkomsten van de pakketsoftware-industrie in 2008 en het evenredige marktaandeel per leverancier. Kaspersky Lab is de enige Russische onderneming in de lijst.

Het onderzoek van IDC analyseert de door softwareleveranciers gegenereerde inkomsten uit de verkoop van softwarepakketten in de gehele periode 2006 tot en met 2008. Daarnaast vergelijkt IDC de inkomsten van 2008 met de inkomsten van het voorgaande jaar. Kaspersky Lab toont met meer dan 121% de hoogste jaarlijkse groei. De beveiligingsoftwareleverancier streeft hiermee zijn naaste concurrent voorbij met bijna 47% en groeit 17 keer sneller dan de gemiddelde leverancier.

IDC definieert pakketsoftware als kant-en-klare software verkrijgbaar via de detailhandel, lease of een andere dienst, ongeacht de fysieke drager en onderscheidt zich hiermee van op maat gemaakte en vooraf geïnstalleerde software.

Kaspersky Lab heeft ook een plek verworven in IDC's "Top 50" voor "Worldwide System Infrastructure Software Revenue". Deze rating rangschikt de grote producenten van systeeminfrastructuursoftware op basis van hun inkomsten in 2008. Kaspersky Lab laat de op een na grootste jaarlijkse groei zien in deze lijst met een omzetgroei die bijna 18 maal hoger is dan het gemiddelde.

In het IDC-onderzoek zijn meer dan duizend grote wereldwijde softwareproducenten geanalyseerd.

Voor meer informatie over IDC: www.idc.com.

WEBSITE

CORPORATE NIEUWS

PRODUCT & DIENSTEN

DOWNLOADS

Over Kaspersky Lab

Kaspersky Lab, opgericht in 1997, is een internationaal softwarebedrijf dat geavanceerde oplossingen levert voor de beveiliging van bedrijfs- en thuisnetwerken tegen internetgerelateerde risico's als virussen, spam, hackers, crimeware, malware en spyware. De door Kaspersky ontwikkelde technologie wordt wereldwijd toegepast in producten en diensten van vooraanstaande IT-securitybedrijven.

Het hoofdkantoor van Kaspersky Lab is gevestigd in Moskou, Rusland. Daarnaast heeft het bedrijf regionale kantoren in de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Roemenië, China, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten plus een wereldwijd netwerk van ruim vijfhonderd partners.

Voor meer informatie: www.kaspersky.nl of http://www.viruslist.com (alles over internetbeveiliging: alerts, analyses en nieuws, inclusief Kaspersky Virus Scanner).