Ingezonden persbericht

IBS verbetert informatievoorziening bij Waterschap Rijn en IJssel

Vernieuwend project 'Vivaldi' spreekt net als vier jaargetijden de massa aan

Nieuwegein, 11 augustus 2009 - Met het realiseren van project Vivaldi bereikt Waterschap Rijn en IJssel een belangrijke mijlpaal in het verbeteren van de bedrijfsvoering en de dienstverlening. Na een uitgebreide selectie werd in juni vorig jaar gekozen voor IBS bedrijfssoftware. Vervolgens werden in recordtempo de financiële administratie, urenadministratie, projectadministratie, personeelsadministratie en salarisadministratie onder handen genomen. "IBS biedt goede standaardproducten met deskundige consultants die zich als partner opstellen," aldus Jan Lourens, Directeur Middelen bij het Waterschap Rijn en IJssel.

Het resultaat is dat er geen fysieke facturen meer rondgaan in de organisatie. Projectleiders, managers en budgethouders kunnen zelf tijd- en plaatsonafhankelijk operationele informatie raadplegen. Projectleiders hebben een gebruiksvriendelijke projectadministratie die zij tot op factuurniveau kunnen raadplegen. Uren worden nu verwerkt in het tijdregistratiesysteem, wat direct gekoppeld is aan de projectadministratie. En de personeelsadministratie is nu zo ingericht, dat uitbreiding met employee self service binnenkort wordt gerealiseerd.

Vivaldi
De door het Waterschap gekozen projectnaam 'Vivaldi' verwijst naar de componist Antonio Vivaldi, bekend van onder andere 'De vier jaargetijden'. Vernieuwende muziek, met heldere composities en harmonische contrasten, die door het vrolijke karakter de massa aanspreekt. Eigenschappen die volgens Lourens perfect passen bij dit project: "Met de moderne standaard software van IBS hebben we heldere, voor iedereen altijd toegankelijke informatie, met een evenwicht in financiële en niet-financiële informatie."

Het totale project Vivaldi werd onderverdeeld in vijf deelprojecten. Na een akkoord op het project in mei, werd het eerste deelproject in oktober opgeleverd. Het laatste deelproject was geheel volgens afspraak gereed in april 2009. "De implementatie van de verschillende processen en systemen is goed verlopen. Ook de ontwikkeling van het management informatiesysteem met BI software is binnen tijd en budget gerealiseerd," aldus Marko Terpstra, projectleider van Vivaldi.

De applicaties zijn inmiddels organisatiebreed geïmplementeerd, geïntegreerd en verankerd en alle betrokken medewerkers zijn opgeleid.

Partners
"Uiteraard zijn wij zeer tevreden dat het traject is afgerond op de manier zoals we dit bij aanvang van het project bij het Waterschap en IBS voor ogen hadden. Wij verwachten dat dit partnerschap voor de toekomst verdere invulling en verdieping krijgt, zodat IBS het Waterschap en daarmee de klanten van het Waterschap kan blijven ondersteunen bij het efficiënte en effectieve waterbeheer in hun regio," zegt Bas Broekarts, Directeur van IBS

Over IBS
IBS is de nummer 1 in bedrijfssoftware voor middelgrote bedrijven. IBS ontwikkelt en implementeert al 30 jaar bedrijfssoftware voor meer dan 4.000 klanten in 40 landen. Bedrijfssoftware voor HRM & payroll, financieel management en supply chain & ERP. IBS Nederland is een 100% dochter van de beursgenoteerde Zweedse IBS Group, marktleider op het gebied van supply chain software, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm. Kijk voor meer informatie op: www.ibs.nl

Over Waterschap Rijn en IJssel
Met ruim 375 enthousiaste medewerkers verzorgt Waterschap Rijn en IJssel het waterbeheer in Oost-Gelderland, het zuiden van Overijssel en het zuidoosten van de Veluwe. In dit gebied zorgen ze voor veilige dijken en kaden, het zuiveren van afvalwater van inwoners en bedrijven, voldoende en kwalitatief goed oppervlaktewater en het bevaarbaar houden van de Oude IJssel.