Ingezonden persbericht


Media alert

RES Software: het nieuwe werken faalt door gebrek aan flexibiliteit

~ IT-afdeling te veel gericht op technische kant ~

's-Hertogenbosch, 11 augustus 2009 - Het nieuwe werken wint aan populariteit. Toch zijn er maar weinig ondernemingen die er in slagen om dit concept succesvol in praktijk te brengen. RES Software, leverancier van user workspace managementoplossingen, constateert dat een te grote focus op technologie het belangrijkste obstakel is voor een brede adoptie van het nieuwe werken.

De IT-afdeling is vaak nog te veel gericht op de voordelen van de techniek. Bij iedere nieuwe technologie, of het nu gaat om desktopvirtualisatie of cloud computing, krijgt de IT-afdeling het verzoek om de betreffende oplossing zo goed mogelijk te integreren binnen de bestaande infrastructuur. De complexiteit van de IT-infrastructuur neemt hierdoor alleen maar toe en de wensen van de eindgebruiker worden eenvoudig over het hoofd gezien. Dit gaat volgens RES Software uiteindelijk ten koste van de productiviteit. Een medewerker wil overal en altijd toegang hebben tot zijn eigen werkomgeving, dus een werkomgeving met zijn persoonlijke instellingen. Het aanbieden van een standaard desktop lijkt een goedkope oplossing, maar levert niet het gewenste resultaat.

"Het nieuwe werken is zeker geen lege huls, maar de meeste organisaties moeten nog wel enkele aanpassingen doorvoeren voordat zij dit concept echt kunnen implementeren", stelt Anne Plancius, release manager bij RES Software. "Als medewerker wil je overal en altijd toegang hebben tot jouw applicaties maar als de werkomgeving dit niet faciliteert, leidt dit tot veel frustratie. Door gebruikerssettings los te koppelen van de IT-infrastructuur, wordt de onderlinge afhankelijkheid opgeheven en kan een persoonlijke werkomgeving worden geleverd op basis van een standaard. Alleen door de medewerker centraal te stellen heeft het nieuwe werken een kans van slagen."

(284 woorden)