Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De LG W2286L LED-monitor: slank, milieuvriendelijk en een kristalheldere beeldweergave

Combinatie van strak ontwerp, energiezuinige LED-backlight en optimale beeldkwaliteit

Amstelveen, 11 augustus 2009 - LG Electronics (LG) introduceert zijn eerste LED-monitor; de ultradunne LG W2286L-monitor. Met een indrukwekkende dynamische contrastratio van 2.000.000:1 geeft de W2286L foto's, films en games tot in de kleinste details weer. Deze LCD-monitor met LED-backlight is mooi vormgegeven en heel energiezuinig. De monitor gebruikt gemiddeld veertig procent minder stroom dan een reguliere CCFL-monitor. Bovendien bevat de LG W2286L-monitor geen kwik.

De slanke monitor is geheel pianozwart en er is geen rand zichtbaar. Hierdoor heeft de LG W2286L een strakke uitstraling. LG besteedde extra aandacht aan de bediening van de LG W2286L. De enige zichtbare knop is de aan- en uitknop die voorzien is van LED-verlichting. De andere bedieningsknoppen zijn weggewerkt onder de rand en laten alleen een zachtrode gloed zien als de gebruiker met zijn/haar hand in de buurt komt. Door gebruik te maken van LED-backlight is de LG W2286L slechts 20,5 mm dik. Dit is een derde dunner dan de meeste monitoren met CCFL-backlight.

De LG W2286L heeft een resolutie van 1680 x 1050 pixels en een reactietijd van 2ms. Een andere nieuwe feature - Auto Bright - past de beeldweergave aan het licht in de kamer en de content op het scherm aan. Zo is het beeld altijd optimaal en bespaart de monitor tegelijkertijd energie. De twee HDMI-poorten zorgen ervoor dat de LG W2286L is aan te sluiten op pc's, gameconsoles en Blu-ray-apparatuur voor optimale beeldkwaliteit. In Cinema Mode ervaren gebruikers online video veel beter dan op een standaardscherm. Met één druk op de knop zien ze alleen de video en wordt de rest van het beeld zwart. Time Control geeft automatische herinneringen weer, die aangeven dat het tijd is voor een pauze. De 4:3-modus vult het scherm uit bij films, games en programma's die gemaakt zijn voor ouderwetse vierkante beeldschermen met minimale vervorming. EZ Zooming geeft de ogen rust door het beeld automatisch in een lagere resolutie weer te geven, zodat tekst eenvoudiger te lezen is.

De LG W2286L 22-inch met een16:10-ratio is verkrijgbaar vanaf eind augustus 2009 voor een consumentenadviesprijs vanaf 279 euro incl. btw.

Specificaties LG W2286L-monitor

Schermgrootte 22-inch (White LED)

Helderheid 250nits

Contrastratio 2.000.000:1 (DFC)

Kijkhoek 170 / 160 graden

Reactietijd 2ms

Resolutie 1680 x 1050 pixels (WSXGA+)

Aan- en uitknop Touch Sensor

Bediening 7 Key (Touch)

Aansluitingen 2xHDMI, DVI, 15-pin D-Sub

Stroomverbruik 27 W

Spaarstand Minder dan 1 Watt

Standaard kantelbaar

###

Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 115 productielocaties en 82 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 84.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2008 bedroeg ruim 44,7 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formula 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informatie: www.lge.com.

Beeldmateriaal is beschikbaar op: www.lvtpr.com/imagegallery.