Ingezonden persbericht


Persbericht

Midden- en Kleinbedrijven switchen naar Cloud-gebaseerde Microsoft Hosted Exchange & Unified Communication abonnementen Hosters, Telecom Service Providers en Managed Service Providers stappen over naar Cloud Services Model

Apeldoorn / Herndon, USA, 11 augustus 2009 - Parallels - specialist in virtualisatie en automatisering - ziet bij hosting provider partners de vraag groeien naar hun Parallels Automation aanbod. Hiermee worden applicaties, zoals Microsoft Hosted Exchange, geleverd als een Software as a Service model (SaaS). Hosters, Telecom providers en Managed Service Providers lopen hierbij voorop en voorzien het MKB van hosted e-mail services in een Cloud model. Dit model biedt mogelijkheden die in het verleden alleen toegankelijk waren voor grote organisaties.

Met Microsoft Hosted Exchange heeft het MKB een kosteneffectief alternatief om hun in-house e-mail server te beheren. Parallels Automation wordt wereldwijd gebruikt door belangrijke cloud services providers zoals Apptix in de Verenigde Staten, Cobweb in Europa en GMO-HS in Azië. Daarnaast maken grote Telco's zoals Portugal Telecom en Sunrise gebruik van de oplossing.

Een derde partij inschakelen - zoals een hoster of een Telecom provider - om de corporate e-mail en de gezamenlijke communicatie te beheren, is een kosteneffectieve en voordelige oplossing. Dit geldt vooral voor organisaties die weinig financiële ruimte of middelen hebben om hun belangrijkste bedrijfsapplicaties te beheren. Binnen het Hoster Exchange model beheert de service provider alle technologie en ondersteuning voor het MKB. "E-mail blijft de populairste manier om zakelijk te communiceren", zegt Philbert Shih, research analist bij Tier1 Research. "Maar tegenwoordig moet er bespaard worden op IT-uitgaven; het MKB en andere organisaties kiezen steeds vaker voor een hosted model in plaats van eigen oplossingen voor e-mail. Op die manier kan worden bespaard op hardware, onderhouds- en advieskosten. We zien dat er in deze markt meer begrip ontstaat voor de voordelen van hosted applicaties."

In deze economie kiest het MKB steeds sneller voor Microsoft Hosted Exchange om de algemene en IT-kosten te drukken en daarnaast hun concurrentiepositie te verbeteren. Een Gartner rapport uit 2008 stelt dat 35 miljoen mensen gebruik zullen maken van Microsoft Hosted Exchange in 2012. Dat komt neer op een stijging van 88 procent per jaar. "Microsoft is erg verheugd met het groeiend aantal partners dat Microsoft Hosted Exchange aanbiedt", zegt John Zanni, general manager van de Worldwide Software Plus Services Industry voor de Communications Sector bij Microsoft. "Het MKB kan gebruik blijven maken van de voordelen van geavanceerd messaging en samenwerkingsfuncties die grote organisaties al jaren gebruiken voor het pay-as-you-go, software-plus-services model. Parallels is voor ons een strategische partner die helpt bij het verbeteren van het Microsoft aanbod. Daardoor kunnen cloud services providers en Microsoft partners snel de markt betreden met schaalbare oplossingen."

Dan Germain, CTO bij Cobweb: "Wij zien Parallels Automation als dé manier om ons reseller programma uit te breiden op basis van de enorme groei en populariteit van Microsoft Hosted Exchange. Ook kunnen we zo de schaalbaarheid bieden om aan de groeiende vraag van de klant te kunnen voldoen." Parallels Automation biedt een compleet automatiseringsplatform - vanaf de bestelling tot de facturering en geleverde service. Met Parallels Automation kunnen binnen een gehoste omgeving SaaS-applicaties worden geleverd zoals Microsoft Exchange, Windows Sharepoint, Microsoft Office Communications Server (OCS) enzovoort. Binnen het SaaSmodel kunnen eindgebruikers zich (per maand) abonneren op een applicatie in plaats van deze te kopen. Via deze pay-as-you-go aanpak kan het MKB zich een gebruiksvriendelijke en goedkope service veroorloven.

"Onze kennismaking met SaaS via Microsoft Hosted Exchange is een groot succes gebleken en een belangrijke aanzet tot het verhogen van het aantal abonnees en het terugdringen van abonneeverloop", aldus Nuno Vas, Consultant of Business Development voor Technical Engineering bij Portugal Telecom. "Daarom is SaaS de sleutel tot onze toekomstige uitbreidingsplannen op het gebied van voice- en dataservices. Deze services zijn van groot belang voor onze zakelijke klanten. Met de ondersteuning van Parallels zijn onze operationele kosten met 40 procent gedaald en kunnen we onze nieuwe services tot wel 80 procent sneller inzetten. Deze verbeteringen zullen een steeds belangrijkere rol spelen in het verhogen van de gemiddelde omzet per gebruiker. Daarnaast zal ook de winst groeien doordat we onze SaaS-portfolio snel kunnen uitbreiden; klanten hebben dan zelfs nog meer keuze voor een lagere prijs."

Over Parallels - Optimized Computing
Parallels is wereldwijd marktleider op het gebied van virtualisatie- en automatiserings software die het computergebruik optimaliseert voor consumenten, bedrijven en service providers op alle belangrijke hardware, besturingssystemen en virtualisatieplatformen. Parallels - opgericht in 1999 - is een snelgroeiende onderneming met 700 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie: www.parallels.com. Hosters, Telco's en Managed Services Providers kunnen meer informatie vinden over Unified Communications en Microsoft Hosted Exchange door een Parallels video te kijken via www.parallels.com/exchange




Ingezonden persbericht