Ingezonden persbericht


Persbericht

Resultaten 2008 van Valori: substantieel meer omzet en winst

Ook Valori in 2009 geraakt door recessie

Nieuwegein, 11 augustus 2009 - Valori, kennisleider op het gebied van Goed Opdrachtgeverschap, heeft het boekjaar 2008 met uitstekende resultaten afgesloten. De omzet nam met ruim 50% toe tot ¤ 28,1 miljoen. De winst maakte zelfs een sprong met meer dan 160% tot ¤ 3,8 miljoen.

'We kijken terug op een zeer succesvol 2008. De positieve resultaten kwamen voort uit een sterke vraag naar onze dienstverlening op alle fronten. Organisaties hebben sterke behoefte aan onafhankelijke ondersteuning op het gebied van Regie & Controle. Onze propositie op het gebied van Goed Opdrachtgeverschap slaat duidelijk aan.' Dat zegt Michel Koning, algemeen directeur van Valori. Bestaande klanten, waaronder KPN, Achmea, ING en Transavia hebben in 2008 meer diensten afgenomen. Valori heeft ook nieuwe klanten van naam aan zich weten te binden, zoals Philips, GDF Suez Electrabel en Woonbron.

Koning: 'Natuurlijk heeft de economische malaise ons begin dit jaar ook geraakt. Een aantal van onze klanten, met name in de financiële sector, heeft pas op de plaats gemaakt. We zagen dit eind 2008 aankomen en hebben in een vroeg stadium maatregelen getroffen die dit jaar maar vooral in 2010 tot aanzienlijke kostenbesparingen zullen leiden. Valori heeft flink wat vet op de botten. We verwachten nu voldoende gedaan te hebben om de recessie verder het hoofd te kunnen bieden. Overigens zien we al wat meer beweging op de markt. Maar we blijven alert.' Ondanks de terughoudendheid op de markt is Valori er in geslaagd nieuwe opdrachten op te tekenen, bij onder meer Achmea, Menzis en Uvit.

Goed Opdrachtgeverschap met Valori
Valori is het projectconsultancybureau op het gebied van opdrachtgeverschap in grote projecten met een sterke ICT-component. Sinds 1989 zetten de professionals van Valori de trend in kwaliteitszorg in ICT. Vandaag de dag maakt die ervaring Valori tot de kennisleider op het gebied van Regie & Controle over ICT-projecten. Valori helpt haar klanten met raad en daad om een betere opdrachtgever te zijn voor hun ICT-leveranciers en geeft invulling aan risicobeheersing binnen projecten. Het resultaat is dat de ICT-projecten van die klanten daadwerkelijk slagen en voldoen aan de verwachtingen. Om het Goed Opdrachtgeverschapproces invulling te geven biedt Valori ondersteuning op het gebied van opdracht coördinatie, informatie en requirement analyse, IT ontwerp, kwaliteitszorg en controle en het inrichten van exploitatie. Valori neemt een strikt onafhankelijke positie in ten opzichte van leveranciers en onderaannemers.

Valori is één van de grotere projectconsultancybureaus in Nederland op het snijvlak van business en ICT.

Valori werkt onder meer voor Delta Lloyd Groep, Gemeente Amsterdam, ING, KPN, Menzis, Rabobank, Randstad en Stater. Ook steeds meer ICT-leveranciers en system integrators schakelen Valori in om de kwaliteit van hun projecten te borgen. Valori is gevestigd in Nieuwegein. Kijk voor meer informatie op www.valori.nl.

Noot voor de redactie,