Activiteitenclub Ugo4it gaat het wad op


Den Oever, 20090811 -- Op zondag 23 augustus wordt door de Amsterdamse activiteitenclub Ugo4it vanuit Den Oever (Noord-Holland) om 15:00 uur gestart met een tocht door het Amsteldiep of het Visjagersgaatje naar de zandbanken. Onderweg worden boeiende verhalen verteld over de visserman op zee en wat er allemaal te beleven valt. Ook wordt over de vaarroutes, de boeien en de dieren in deze omgeving verteld.

Terwijl het schip de zee opstoomt, ruik je de zilte lucht van het Wad.

Deelnemers maken kennis met de geschiedenis over het voormalig eiland Wieringen en de Afsluitdijk, waarna er gevist wordt met een sleepnet. De vangst wordt gesorteerd op een watertafel en bekeken. De deelnemer krijgt de mogelijkheid om de zeedieren te leren kennen.

Proef het verschillende zoutgehalte bij de spuisluizen van de Afsluitdijk en verderop op zee.

De werking van eb en vloed in dit uniek natuurgebied is bijzonder, de Waddenzee is dan ook elke dag anders. Geniet van het droogvallende wad, de talrijke vogels en zoek de zeehonden op hun favoriete zandbank.

Ook wadlopen behoort tot een van de specialiteiten van het Wadvissersgilde en is dan ook zeer de moeite waard om te beleven. Het Wad biedt een ongekend mooi stukje natuur, rust en vrijheid.

Hoor de stilte.

Zwerf over de zandplaat en verken de wadbodem met een hark, schep en zeef. Probeer garnalen te vangen met een duwnet en zoek met een "waddendetector" naar verborgen schelpdieren. In de zomer voel je het zachte zand met blote voeten, maar in het voor- & naseizoen zijn er 'lease-laarzen' voor de deelnemers.

Een Wadexcursie is geschikt voor iedereen die het Wad van dichtbij wil beleven.

Wadexcursies gaan alleen door bij voldoende deelname, dit is dus een unieke kans om in groepsverband iets leuks te ondernemen waar je alleen nooit aan toe komt. Activiteitenclub Ugo4it zet speciaal voor deze excursie haar deuren open voor niet leden om ook eens kennis te komen maken. De kosten zijn incl. koffie met koek en soep met broodjes.

Let op: minimaal een half uur voor afvaart aanmelden bij het schip.

Aanmelden doe je bij Activiteitenclub Ugo4it, www.ugo4it.nl email info@ugo4it.nl om deel te nemen op zondag 23 augustus 15:00 uur, het kan eventueel iets eerder of later worden ivm het tij, maar dat hoor je dan tijdig!
Kosten voor leden ¤ 25,- per persoon, niet leden betalen ¤ 30,- per persoon. Inschrijven kan tot de boot vol is, er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Kijk voor meer leuke activiteiten in de agenda op www.ugo4it.nl