Diskeeper: nieuw white paper onderstreept de noodzaak van het defragmenteren van SAN's

EAST GRINSTEAD, Engeland--(BUSINESS WIRE)-- 20090811 --

Diskeeper Corporation—Innovators in Performance and Reliability Technologies®, heeft vandaag bekendgemaakt dat Ziff Davis Enterprise een white paper heeft gepubliceerd dat aantoont hoe belangrijk schijfdefragmentatie is voor technologieën als SAN's. Als gevolg van de aanzienlijke complexiteit en verscheidenheid van de software en hardware die in moderne opslagomgevingen worden gebruikt, bestaan er vele mythen en misverstanden over de noodzaak van schijfdefragmentatie.

In het witboek wordt uiteengezet dat nieuwe subsysteemtechnologieëen voor schijven weliswaar bijdragen tot hogere prestaties, maar geen oplossingen bieden voor problemen die ontstaan op het niveau van het bestandssysteem, zoals bestandsfragmentatie. Zelfs bij nieuwe opslagtechnologieëen als SAN blijft de schijf de zwakste schakel. Bovendien draagt de snelle groei in het gebruik van technologieën als virtualisatie en cloud computing bij tot een toename van de totale systeemfragmentatie.

Het witboek benadrukt dat het defragmenteren van SAN's niet alleen leidt tot betere systeemprestaties en een hogere betrouwbaarheid, maar er tevens voor zorgt dat bedrijven geen onnodige investeringen hoeven doen in extra opslagcapaciteit. Hoewel SAN's een buitengewoon efficiënte methode voor gegevensopslag bieden, zijn ze niet ontworpen om fragmentatie van het bestandssysteem aan te pakken.

Diskeeper® 2009 bevat kerntechnologieën die van groot belang zijn voor SAN's:

  • InvisiTasking®-technologie zorgt ervoor dat Diskeeper 2009 alleen inactieve systeembronnen gebruikt, en zodoende de systeemprestaties niet negatief beïnvloedt.
  • I-FAAST® (Intelligent File Access Acceleration Sequencing Technology) verhoogt de snelheid waarmee veelgebruikte bestanden worden ingelezen met maximaal 80%.
  • Intelligente defragmentatie wordt gestuurd door de logische controller van Diskeeper 2009, die de status van verschillende volumes en systeemcomponenten bewaakt en het beste algoritme kiest om sneller en efficiënter betere prestaties te kunnen realiseren.
  • Titan Defrag Engine™ is speciaal ontworpen om te werken met grote volumes. Deze engine kan overweg met 10TB, 20TB en zelfs grotere hoeveelheden gegevens.

Voor een exemplaar van het white paper en meer informatie over de voordelen die Diskeeper 2009 te bieden heeft voor uw organisatie kunt u terecht op www.diskeepereurope.com of u kunt telefonisch contact met ons opnemen via +44 1342 327477.

Over Diskeeper Corporation—Innovators in Performance and Reliability Technologies®:

Zowel consumenten, thuiswerkers als de grootste bedrijven vertrouwen op Diskeeper-software voor ongeëvenaarde prestaties en betrouwbaarheid voor hun laptops, PC's en servers. Daarnaast biedt Diskeeper Corporation voor uw gegevens real-time bescherming en real-time recovery™ met Undelete® data recovery software (www.undeleteeurope.com).

© 2009 Diskeeper Corporation. Alle rechten voorbehouden. Diskeeper, InvisiTasking, Titan Defrag Engine, I-FAAST, Real-Time Protection: Real-Time Recovery, Undelete en Innovators in Performance and Reliability Technologies zijn handelsmerken van Diskeeper Corporation. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Diskeeper Corporation Europe
Antonina Crimi, +44 (0) 1342327477

a.crimi@diskeeper.co.uk