Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Stadstoezicht in actie tegen fietswrakken

Door Stadstoezicht worden in de deelgemeente Kralingen-Crooswijk regelmatig actiedagen gehouden waarbij fietswrakken worden afgevoerd. De volgende actiedag vindt plaats op dinsdag 11 augustus. Nu al brengen stadswachten op alle fietswrakken een waarschuwingsticker aan. Hiermee wordt de eigenaar van de fiets tijdig gewaarschuwd voor het afvoeren van hun stalen ros.

Bij de laatst gehouden actiedag, eind juni dit jaar, kozen zon honderd van de zevenhonderd gewaarschuwde fietsers eieren voor hun geld en verwijderden hun wrak of knapten hun fiets weer op. Tijdens de actiedag worden ook aan banken, hekwerken, lichtmasten en overig straatmeubilair bevestigde fietssloten verwijderd. De aanpak van de gemeente in de strijd tegen de fietswrakken werpt zijn vruchten af', aldus Fred Marree van Stadstoezicht, Dit jaar zijn gemiddeld 370 fietswrakken per maand uit het straatbeeld verwijderd. Vorig jaar waren dat nog gemiddeld 670 wrakken per maand.

Fiets weg?
Is iemand volgende week zijn fiets kwijt, dan kan het dus zijn dat Stadstoezicht hem heeft laten weghalen. Bel naar 0800-1545 om te horen waar de fiets kan worden opgehaald. Fietswrakken worden veertien dagen bewaard. Eigenaren kunnen hun fiets terugkrijgen tegen betaling van de verwijderkosten en onder overlegging van een geldig identiteitsbewijs en fietssleutel. Het ophalen van een fietswrak kost vijftig euro.