Politie Twente

Persbericht Politie Twente 11 augustus 2009

Barbara Oerbekke en Joyce van Essen: 053-4555588

Bestelbus belandt tegen vangrail Almelo
Maandag 10 augustus rond 22.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de afrit van de A35 in Almelo. Twee Poolse mannen waren met de bestelbus tegen de vangrail beland. Omdat het vermoeden bestond dat men gedronken had, werden de mannen meegenomen naar het bureau. Een ademanalyse mislukte meerdere malen, waarna een bloedproef werd afgenomen. De auto was inmiddels afgesleept. De 47-jarige bijrijder en de 35-jarige bestuurder zijn na verhoor heengezonden. (2009019564)

Fietstassen vol met lood
Almelo
Dinsdag 11 augustus rond 03.00 uur zagen surveillerende agenten twee jongens fietsen, die achter een auto doken toen zij de politieauto in het vizier kregen. De agenten spraken de knapen aan en zagen dat de fietstassen met lood waren volgepakt. Het duo, beide 16-jaar en woonachtig in Almelo, werd aangehouden voor diefstal en opgesloten voor verder onderzoek. Het lood is in beslag genomen. De politie onderzoekt waar het lood vandaan komt. (2009019593)

Jongen mishandeld in Hengelo
Hengelo
Maandagavond 10 augustus rond 23.00 uur kreeg de politie melding van een mishandeling op de IJsbaanweg in Hengelo. Een 16-jarige jongen uit Hengelo fietst die avond naar huis en komt op de IJsbaanweg een groep jongeren tegen die hem vervelend aanspreken. De jongen geeft aan dat ze hem met rust moeten laten.

Als de jongen onder de tunnel fietst, wordt zijn weg afgesneden door een scooterbestuurder. De 16-jarige herkent de bestuurder. Het is een jongen uit de groep, die hem zojuist lastigviel. Door het afsnijden fietst de jongen onverhoopt tegen een geparkeerde auto aan, omdat hij niet tijdig kan stoppen. De bestuurder stapt van zijn scooter af, trapt de jongen van de fiets en geeft hem een schop. Ook een andere persoon van de groep deelt een trap uit. Daarna vertrekken de jongeren.

De politie startte een onderzoek naar de scooterbestuurder, een 16-jarige Hengeloër. Hij werd in zijn woonplaats aangehouden. De jongen is opgesloten op het bureau voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het slachtoffer is met onbekend letsel door zijn ouders naar het ziekenhuis gebracht. De geparkeerde auto had geen schade opgelopen. (2009019570)

Trio aangehouden voor diefstalpoging Nijverdal
Maandagavond 10 augustus kreeg de politie rond 19.20 uur melding dat personen zich ophielden bij een in sloop zijnde boerderij aan de Nijverdalsestraat in Nijverdal. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen ze een auto wegrijden over de Parallelweg in de richting van Wierden. Agenten gaven de automobilist een stopteken. In de auto troffen ze drie personen en inbrekerswerktuigen aan. Bij de boerderij was het slot van het toegangshek geforceerd.

Het trio is aangehouden voor poging tot diefstal. Uit nader onderzoek bleek dat de verdachten, in de leeftijd van 24, 27 en 28 jaar uit Almelo en het Duitse Veldhausen, nog openstaande vonnissen hebben. Allen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009019519)

Man aangehouden voor drugsbezit Enschede
Dinsdag 11 augustus is een 27- jarige man uit Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet.

Agenten van de politie Twente zagen rond 00.00 uur drie mannen staan op De Klomp in Enschede. Een van de mannen, een 27-jarige Enschedeër, wilde weglopen toen hij de agenten zag. De agenten hebben hem aangesproken en verzocht zijn zakken leeg te maken. Het bleek dat de man in het bezit was van drugs. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. (2009019565)

Winkeldief krijgt rode kaart
Enschede
Een 41-jarige vrouw uit Hengelo heeft maandag 10 augustus een collectief winkelverbod opgelegd gekregen.

De vrouw is rond 17.00 uur aangehouden voor het plegen van diefstal bij een winkel aan het Van Heekplein in Enschede. De vrouw was het niet eens met de aanhouding. Hierop zorgde ze voor de nodige overlast. De vrouw heeft een rode kaart gekregen. Dat houdt in dat ze twee jaar lang niet welkom is bij winkels die zijn aangesloten bij het Keurmerk Veilig Ondernemen in Enschede. Proces-verbaal zal tegen de Hengelose worden opgemaakt. (2009019383)

Openlijke geweldpleging, politie zoek getuigen Oldenzaal
Een 39-jarige Hengeloër is zondag 8 augustus rond 00.10 uur slachtoffer geworden van openlijke geweldpleging door een groep jongens aan de Kloosterstraat in Oldenzaal.

De man bezocht die avond een horecagelegenheid in het centrum van Oldenzaal. Zijn scooter stond geparkeerd in de Kloosterstraat. Toen hij op zijn scooter wilde stappen, werd hij van achteren op zijn hoofd geslagen. De man viel. Terwijl hij op de grond lag, zag de Hengeloër een groep van vijf jongens om hem heen staan. Twee jongens trapten en sloegen hem. De jongens zijn uiteindelijk weggelopen in de richting van de Ootmarsumsestraat.

Het slachtoffer kon geen omschrijving van de groep jongens geven. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, afdeling Oldenzaal, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009019040)

---- --