Gemeente Duiven


Misleidende advertentieverkoop voor gemeentegids Duiven 2010

Op dit moment is de gemeente Duiven samen met uitgeverij Akse Media bezig met het samenstellen van de nieuwe gemeentegids Duiven 2010. Namens Akse Media bezoekt vertegenwoordigster Jolanda Aggenbach ondernemers in Duiven om hen advertentieruimte in de gids aan te bieden. Zij kan zich hierbij legitimeren met een acquisitiebrief van de gemeente Duiven.

Helaas is er tegelijkertijd een andere firma die zich voordoet als de uitgever van de gemeentegids Duiven, handelend onder verschillende namen (o.a. Artvisual). Ondernemers worden per e-mail benaderd met de vraag de bijgesloten advertentie goed te keuren. In de bijlage bevindt zich meestal de (gekopieerde) advertentie uit de gemeentegids van vorig jaar. Het goedkeuren van deze advertentie leidt niet tot plaatsing in de officiële gemeentegids Duiven.

De gemeente Duiven heeft alléén aan Akse Media opdracht gegeven om de gemeentegids Duiven te maken. Wij willen benadrukken dat Jolanda Aggenbach, de vertegenwoordigster van Akse Media altijd persoonlijk bij u langskomt en u een brief van de gemeente Duiven kan tonen, waaruit blijkt dat zij als enige advertentieruimte mag verkopen voor de gemeentegids Duiven. Vraagt u altijd naar deze brief, en ga niet in op advertentievoorstellen per fax of e-mail. Hoe onterecht ook, uw goedkeuring heeft meestal financiële gevolgen. Op www.fraudemeldpunt.nl vindt u verschillende voorbeelden van misleidende verkooptechnieken.