Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp en Brocade breiden samenwerking uit met nieuw FCoE-aanbod NetApp introduceert tevens nieuwe FCoE-infrastructuur

Schiphol-Rijk, 11 augustus 2009 - NetApp (NASDAQ: NTAP) en Brocade (NASDAQ: BRCD) introduceren drie nieuwe Brocade-producten binnen NetApp's Fibre Channel over Ethernet (FCoE)-portfolio. Brocade's nieuwe switch, blade en converged network adapters (CNA's) dragen bij aan NetApp's sterke positie in FCoE en geven klanten meer flexibiliteit, eenvoud en efficiëntie voor unified storage.

Met de nieuwe FCoE-producten van Brocade kunnen klanten hun Ethernet- en Fibre Channel-netwerken koppelen. Dit is mogelijk door zowel 10-Gigabit Ethernet (10GbE) als 8-Gigabit FC-poorten binnen hetzelfde platform aan te bieden. Op serverniveau helpen Brocade's CNA's klanten hun Ethernet- en FC-bekabeling te consolideren. Dit door ondersteuning van beide protocollen op dezelfde poort. NetApp is de eerste vendor die de nieuwe FCoE blade voor Brocade DCX backbone opneemt in het eigen portfolio.

"Brocade en NetApp helpen gezamenlijke klanten al langer bij het behalen van kostenreducties door consolidatie. Dit aanbod is het meest recente voorbeeld van onze gemeenschappelijke inspanningen", zegt Marc Randall, senior vice president Products and Offerings, Brocade. "Deze aankondiging onderstreept onze klantgedreven aanpak. Door het aanbieden van oplossingen die opkomende technologieën ondersteunen, profiteren klanten maximaal van de bestaande investeringen in het datacenter."

Naast de versterkte samenwerking met Brocade introduceert NetApp ook een end-to-end 10Gb Ethernet-infrastructuur gebaseerd op de FCoE-standaard. Deze verbeterde infrastructuur maakt het voor bedrijven mogelijk om efficiënter te migreren naar Ethernet.

NetApp heeft een uitgebreid productaanbod om geconvergeerde Ethernet-data toegankelijk te maken. De storage-leverancier helpt klanten hun datacenter te stroomlijnen en maximale ROI te behalen. Met partners als Cisco en QLogic, breidt NetApp de Ethernet storage-infrastructuur verder uit met een unified target adapter voor storage-systemen, switches en CNA's. Met deze oplossingen kunnen klanten hun IT-infrastructuur vereenvoudigen aan de serverkant en tegelijkertijd gebruik blijven maken van hun bestaande investeringen in de FC-architectuur.

Daarnaast biedt NetApp vanaf nu de nieuwe QLogic 8100 Series CNA. Hierdoor beschikken klanten over een bredere keuze en flexibiliteit bij het uitbouwen van hun infrastructuren. Met de adapter kunnen klanten zowel FCoE- als IP-verkeer via dezelfde poort transporteren. Hierdoor is er geen noodzaak meer voor aparte en dure SAN- en LAN-bekabeling.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid van bovengenoemde oplossingen en NetApp's aanbod op het gebied van FCoE, zie: http://www.netapp.com/us/company/news/fcoe/fcoe-partnerships.html

Voor meer informatie over NetApp's partnerships met Brocade, Cisco en QLogic, kijk op http://www.netapp.com/us/solutions/solution-partners/infrastructure/platform-networking.html

Kijk ook op YouTube naar de video "Using FCoE for Server I/O Consolidation", via: www.youtube.com/watch?v=2Ecvj7KBkYI