Gemeente Zwolle

Vruchtbaar overleg over tegengaan terrasoverlast

Datum uitgave persbericht: 08/11/2009

Zwolse horeca-ondernemers, de gemeente en binnenstadbewoners gaan de komende tijd gezamenlijk (praktische) oplossingen bedenken om overlast rond cafés te voorkomen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen een aantal ondernemers en de gemeente.

Regelgeving

Gemeente, horeca-ondernemers en politie hebben tijdens een gesprek geïnventariseerd hoe zo goed mogelijk kan worden omgegaan met de bestaande regelgeving rond horecabedrijven. De afgelopen weken heeft de politie regelmatig op moeten treden naar aanleiding van overlastklachten rond cafés. De horeca-ondernemers stellen dat zij onvoldoende zijn betrokken bij het voorkomen van de overlastklachten. Bovendien voelen zij zich overvallen door een brief van de gemeente waarin de regels en wijze van handhaven nog eens uiteen werden gezet.

Afgesproken is dat nu gezamenlijk gekeken wordt hoe overlast voorkomen kan worden zonder de bedrijfsvoering van de horecabedrijven aan te tasten. De uitkomsten moeten toepasbaar zijn in de gehele binnenstad, is de afspraak. De binnenstadbewoners en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zwolle worden daarom betrokken bij vervolgstappen.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 11-08-2009 tot 10-09-2009

* nieuwsbrieven