BiZZdesign innoveert opleidingen in verband met Mexicaanse griep


Opleidingen BiZZdesign nu ook schriftelijk en via Internet

ENSCHEDE, 20090811 -- BiZZdesign Academy gaat vanaf vandaag meer opleidingen schriftelijk en via internet aanbieden in verband met de mogelijke uitbraak van Mexicaanse griep. Door deze actie kunnen opleidingen normaal doorgaan, ook als deelnemers geen klassikale cursus willen volgen. Cursisten worden bovendien bediend vanaf eigen voorkeurslocatie.

Virus leidt tot innovatie

BiZZdesign Academy directeur dr. Harmen van den Berg: "Door de snelle verspreiding van het virus dat Mexicaanse griep veroorzaakt, zien we de interesse in onze webtrainingen snel toenemen. Webtrainingen kunnen immers op elke gewenste plek plaatsvinden".

Als gespecialiseerd opleider in enterprise architectuur en BPM gaf hij al bij de eerste signalen van pandemie opdracht tot het digitaliseren van trainingsmateriaal en opzetten van een online trainingskanaal. De huidige economische situatie heeft de vraag naar de e-learning nog eens extra versterkt. "Organisaties hebben minder budget om te reizen en professionals willen trainingen volgen op een plek en tijdstip naar eigen keuze. Liefst op hun eigen manier. Daarom biedt BiZZdesign trainingen niet alleen elektronisch en klassikaal, maar ook schriftelijk aan", aldus Van den Berg.

Thuisblijvers bediend

Trainers van BiZZdesign reizen door heel Europa en Noord-Amerika. Veel vaker nog komen individuele deelnemers uit o.a. Nederland, België en Engeland naar de trainingslocaties van BiZZdesign. Van den Berg: "We willen cursisten die (preventief) thuis blijven toch de mogelijkheid bieden om onze trainingen te volgen. Door inzet van nieuwe technologie is onze organisatie in staat om cursisten ook vanaf hun eigen voorkeurslocatie te bedienen. Zo kunnen cursisten achteraf opnames van trainingen bekijken, of kunnen ze via internet participeren in een klassikale training."

Flexibel

De flexibiliteit is volgens Van den Berg enorm, maar hij constateert ook dat de groepsinteractie gedeeltelijk wordt gemist. "Daarom worden ook wiki's ingezet, en zijn er peer-reviews, waarbij deelnemers elkaars werk bekijken en beoordelen. Ook groepsopdrachten zorgen er voor dat deelnemers met elkaar in contact blijven en van elkaar kunnen leren. Tot nu toe zijn de reacties erg positief, maar we blijven onze materialen verbeteren en kijken met onze technologiepartners hoe we onze cursisten nog beter kunnen helpen."

Innovatief maar ook traditioneel

Van den Berg stelt dat innovatie een van de pijlers is van BiZZdesign. "Natuurlijk hebben we het voordeel dat we met onze trainingen in TOGAF, ArchiMate en BPM veelal innovatieve organisaties en jonge cursisten bedienen, die dit soort innovatie erg op prijs stellen. Voor hen die hier nog niet aan toe zijn, of juist een aantal dagen los willen komen uit hun dagelijkse werkzaamheden, blijven we gewoon traditionele trainingen aanbieden. We verwachten daarom groei in zowel het traditionele als het elektronische trainingskanaal."

Over BiZZdesign

BiZZdesign (www.BiZZdesign.nl) biedt organisaties complete en geïntegreerde oplossingen om de bedrijfsvoering te beheersen en te verbeteren: effectief, bewezen en doelgericht. BiZZdesign is innovatief en streeft voortdurend naar toegevoegde waarde voor de klant. De oplossingen die BiZZdesign biedt zijn een uitgebalanceerde combinatie van uitstekende tools, best-practice modellen en aanpakken, opleidingen en consultancy diensten.

De oplossingen van BiZZdesign hebben betrekking op Enterprise Architectuur Management, Business Requirements Management, Business Process Management (ontwerp, analyse, verbetering, inrichting en implementatie van bedrijfsprocessen), Business Risk Management.

De oplossingen van BiZZdesign worden onder meer gebruikt door Achmea, Agis, Belastingdienst, Essent, Gasterra, KLM, Politie, Reaal, Sint Maartenskliniek, SVB, UWV, Zwitserleven en een groot aantal gemeenten, ministeries, universiteiten en hogescholen. Ook in landen als Engeland, USA, Zweden, Oostenrijk en België heeft BiZZdesign gerenommeerde klanten.