Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zomeractiviteiten in het Zuiderpark

Het Zuiderpark Avonturen Point is iedere dag van 12.00 uur tot 18.00 uur geopend voor de verhuur van stepjes, kano's, kajakken en waterfietsen. Bovendien kun je elke vrijdag zappen voor één euro. Je kunt dan een uur lang van alle materialen gebruik maken.

foto: fotopersbureau Cor Vos

Daarnaast zijn er tijdens de zomermaanden verschillende leuke activiteiten:

Woensdag 12 augustus

Donderballen! Lopen over het water of rollen van de heuvel in hele grote opblaasballen. Een leuke manier dus om het park te ontdekken. De activiteit is gratis.

Woensdag 19 augustus

Vandaag kunnen gratis parkboekjes gemaakt worden die gaan over het Zuiderpark. Deze activiteit wordt uitgevoerd door kunstenaarscollectief Trotz & Brink.

Vrijdag 14 en 21 augustus

Kinderen kunnen zich tussen 13.30 uur en 15.30 uur alvast komen voorbereiden op de Zuiderparkspelen van 20 september. Ze kunnen gratis aan de slag met karton bouwen! Er kunnen huisjes, piramides en raketten gebouwd worden met karton. Deze kunnen de kinderen daarna beschilderen.

Zondag 23 augustus

Speciaal om de vakantie af te sluiten, organiseert ZAP een avonturendag van 13.00 uur tot 18.00 uur. Voor maar 2,- is een strippenkaart te koop waarmee kinderen aan alle activiteiten kunnen meedoen, zoals kanoën, een vlot bouwen, boom slingeren, steppen en nog veel meer.

Het Zuiderpark Avonturen Point vind je aan de Oldegaarde, nabij restaurant Meerzicht.