Politie Hollands Midden

Datum: 12 augustus 2009

Hazerswoude-Rijndijk Identiteit gewonde vrouw bekend De vrouw die dinsdag 11 augustus rond 14.15 uur op het Spookverlaat gewond raakte bij een aanrijding met een landbouwtractor is een 64-jarige vrouw uit Koudekerk aan den Rijn. Het ongeval gebeurde toen de tractor met daarachter een giertank de vrouw inhaalde. De vrouw is toen met haar hoofd in aanraking gekomen met een wiel van die giertank. Hoe dat heeft kunnen gebeuren wordt door de politie nog nader onderzocht.

Waddinxveen Politie zoekt getuigen woninginbraak De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over verschillende inbraken in een huis op het oude terrein aan de Noordegraaf. In de afgelopen drie maanden is daar drie keer ingebroken. De woning ligt aan de doorgaande route van Waddinxveen naar Boskoop, waarlangs de weg de Noorkade loopt. Getuigen die de afgelopen drie maanden iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Hillegom Aanhouding verdachte doorrijden na ongeval De politie heeft op woensdag 12 augustus om 00.17 uur een 25-jarige vrouw uit Hillegom aangehouden nadat zij was doorgereden na een verkeersongeval. Zij was doorgereden nadat zij tegen een muur van een schuur van een woning aan de Catswende was gereden met haar auto. De politie kon de verdachte aanhouden. Op het politiebureau blies zij 535 ug/l, dit is boven de maximaal toegestane 220 ug/l.

Hillegom Aanhouding verdachte van insluiping Een 23-jarige man uit Hillegom is op dinsdag 11 augustus om 21.55 uur aagehouden op verdenking van insluiping in een woning aan de Meerbeekstraat. De bewoners van het huis hoorden lawaai en zagen vervolgens een man uit hun woning lopen vanaf het dak, de tuin in. De bewoners volgden de man en waarschuwden de politie. Na een achtervolging werd hij aangehouden bij de Hofzicht. De inbrekerswerktuigen die de man bij zich had, werden in beslag genomen, evenals de portemonnee die uit het huis was meegenomen.

Rijnsburg Aanhouding na mishandeling De politie heeft op woensdag 12 augustus om 00.30 uur een 25-jarige man uit Rijnsburg aangehouden nadat hij voor het zicht van twee agenten een 20-jarige plaatsgenote meerdere klappen gaf. De twee kregen een woordenwisseling na afloop van het feest in de tent aan de Abdijlaan, naast het gemeentehuis. Toen de agenten zagen dat de vrouw geslagen werd, is de man direct aangehouden.

Zevenhuizen Aanhoudingen voor vernieling De politie heeft woensdag 12 augustus rond 02.00 uur drie jongens aangehouden die verantwoordelijk worden gehouden voor een aantal vernielingen en baldadigheid. Het gaat hier om twee 17-jarige jongens uit Zevenhuizen en een 17-jarige jongen uit Nootdorp. Op de Kratonlaan lag een lantaarnpaal omver, in de omgeving was tuinmeubilair uit tuinen gehaald en op straat gezet en een caravan verplaatst. Dankzij een melding van een getuige kon de politie de drie aan de hand van hun signalement op de Wethouder Kreftlaan aanhouden. Ze hadden het nodige gedronken. De politie zal vandaag in de wijk gaan kijken of er nog meer vernielingen zijn waarvoor de jongens verantwoordelijk gehouden kunnen worden. Zij blijven zolang vastzitten.

Waddinxveen Aangehouden voor poging diefstal fiets De politie heeft dinsdag 11 augustus rond 23.50 uur een 16-jarige jongen uit Waddinxveen aangehouden. Agenten reden over het Stationsplein en zagen daar dat twee jongens daar een fiets probeerden te stelen. Bij het zien van de politie zetten ze het op een lopen. Eén van hen kon worden aangehouden in een steegje aan de Meidoornstraat. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Gouda Aanhouding voor diefstal fiets De politie heeft woensdag 12 augustus rond 00.30 uur aan de Willem Barentzlaan een 19-jarige jongen uit Gouda aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij aan de Ronsseweg een fiets had gestolen en hij dat niet alleen deed. Een getuige meldde de politie dat twee mannen daar een fiets stalen. Aan de hand van het signalement werd de verdachte aangehouden. Hij was lopend en zonder fiets. De politie denkt dat de fiets door de andere nog niet aangehouden man is meegenomen. De verdachte zit voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.