Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht, 12-08-2009

Gestolen scooter?

MAARSSEN Aan het begin van de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 augustus ging een jongeman er met een scooter vandoor. Hij werd aangehouden.

Rond 00.30 uur zagen agenten een paar jongens in Duivenkamp rennen. De agenten reden achteruit en zagen dat een jongeman tevergeefs probeerde een scooter te starten. Vervolgens rende de jongeman met de scooter weg. Agenten riepen dat hij moest stoppen, maar hij duwde de scooter van zich af en rende door. De scooter viel op straat. De agenten zetten de achtervolging op de verdachte voort en hielden hem, een 21-jarige jongeman uit Kreileroord, aan. Toen zij terug kwamen op de plaats waar de scooter was gevallen, bleek die te zijn verdwenen. Vermoedelijk was de scooter meegenomen door één van de maatjes van de verdachte.

De agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek is ingesloten.

Fietser gewond

LOENERSLOOT Een fietser raakte op dinsdag 11 augustus gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.50 uur reden agenten over de afrit Vinkeveen van de Rijksweg A2, komende uit de richting van Utrecht. Onderaan de afrit zagen zij enkele mensen staan en lag er een man met een bebloed hoofd op de grond. De man bleek een 78-jarige fietser uit Loenen aan de Vecht te zijn.

De Loenenaar had voor het rode verkeerslicht staan wachten, maar toen hij dat te lang vond duren, stak hij de weg over. Een automobilist kreeg op dat moment net groen en trok op, met een aanrijding tot gevolg. Ondanks dat dit met geringe snelheid gebeurde, kwam de fietser ten val en raakte daarbij een stoeprand. Hij had een hoofdwond, een verwonding aan zijn elleboog en klaagde over pijn in zijn ribben. Hij is per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Opengeknipt

MAARSSEN Een auto moest op dinsdag 11 augustus na een aanrijding worden opengeknipt.

Rond 12.00 uur reed een 34-jarige automobiliste uit Maarssen over de Safariweg, komende uit de richting van Bisonspoor. Op de kruising met Kamelenspoor sloeg zij linksaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een haar over de Safariweg tegemoetkomende 31-jarige automobiliste uit Maarssen, met een aanrijding tot gevolg.

Doordat de 31-jarige automobiliste geen gordel droeg, sloeg zij met haar hoofd tegen de voorruit. In verband met eventueel nek-/rugletsel werd het dak van haar auto geknipt. Zij is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De 34-jarige Maarssense raakte niet gewond.

Pakketbezorger

KAMERIK Een bewoner kreeg het op dinsdag 11 augustus aan de stok met een pakketbezorger.

Rond 12.45 uur kreeg de politie de melding dat een pakketbezorger op een straat in Kamerik in elkaar werd geslagen. Agenten gingen met spoed ter plaatse. Daar bleek dat een 41-jarige man uit Kamerik een 21-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel een conflict hadden gehad.

De Kamerikker verklaarde dat hij een zakelijk geschil had met de pakketbezorger in verband met een pakketje dat hij onlangs bij hem had bezorgd. Toen de Kamerikker hem nu weer zag, had hij hem aangesproken. Daarbij waren de gemoederen opgelopen en had de Kamerikker hem in een judogreep genomen. De Ouderkerker deed aangifte van mishandeling en agenten hielden de Kamerikker aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand

ABCOUDE In de vroege ochtend van woensdag 12 augustus brak brand uit in een winkel. De aanliggende woningen werden ontruimd.

Rond 02.55 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een winkel aan het Dokter van Doornplein. Ter plaatse bleek het om een grote brand te gaan. De brandweer ging de brand te lijf en door meerdere politie-eenheden werd de omgeving afgezet. Tevens hebben agenten in verband met rookontwikkeling tien omliggende woningen ontruimd. De brandweer gaf het sein brand meester rond 04.40 uur.

De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand in. Aan getuigen die in de nachtelijke uren iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Dokter van Doornplein wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.