Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 12-08-2009

Winkeldief aangehouden

ASSEN Dinsdagmiddag is een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man nuttigde in een winkel aan de Noordersingel broodjes zonder deze te betalen. Het winkelpersoneel alarmeerde hierop de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man weigerde mee te werken waarop de man is ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009032528)

Beschonken bestuurder rijdt tegen lantaarnpaal

SLEEN Een 42-jarige automobilist uit Emmen is dinsdagmorgen met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Die morgen kreeg de politie de melding dat er een auto geparkeerd stond tegen een lantaarnpaal aan de Molenesweg. Ter plaatse bleek dat de bestuurder vermoedelijk op de rotonde rechtdoor was gereden en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 375 ug/l ( 0,9 promille). De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2009032411)

Jonge winkeldievegges aangehouden

COEVORDEN Twee meisjes van 13 jaar uit Emlichheim (D) en 14 jaar uit Coevorden zijn dinsdagmiddag aangehouden. De meisjes wilden bij een winkel aan de Benheimerstraat beide een paar schoenen meenemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel had hen door en waarschuwde de politie. De meisjes zijn hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009032557)

Aanhouding onverzekerde motorcrosser

RODEN Een 22-jarige man uit Roden is dinsdagmiddag op de Ceintuurbaan aangehouden. De man reed op een crossmotor zonder het dragen van een helm. Tevens bleek dat de crossmotor niet voorzien was van een kentekenplaat. De jongeman reed daarnaast op een onverantwoorde manier over de weg. Hij is hierop aangehouden. De crossmotor is in beslag genomen. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009032603)

Ongeval door voorrangsfout

ASSEN Dinsdagmiddag heeft er op de Graswijk een ongeval plaats gevonden. Een 22-jarige automobiliste uit Assen reed over de Graswijk komende uit de richting van de Europaweg-Zuid. Op het kruispunt met de Schepersmaat wilde de vrouw linksaf slaan. Hierbij gaf ze de tegemoetkomende 27-jarige automobilist uit Beilen, welke rechtdoor wilde rijden, geen voorrang waardoor beide voertuigen tegen elkaar botste. De vrouw uit Assen is met onbekend letsel ter controle overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. (2009032604)

Jongen aangehouden voor vernieling ruit

EMMEN Een 16-jarige jongen uit Emmen is dinsdagavond aangehouden. De jongen had een winkelruit vernield aan de Hoofdstraat. De jongen is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij gaat een HALT-traject in. (2009032610)

Beschonken man aangehouden

VALTHERMOND Een 23-jarige man uit Emmen is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden. De beschonken man had vernielingen aangebracht in en om een woning aan het Zuiderdiep. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009032645)

Rijden zonder rijbewijs

NIEUW WEERDINGE Een 23-jarige vrouw uit Emmer Compascuüm is dinsdagmiddag aangehouden. De vrouw reed in een auto over de Eerste Kruisdiep. Bij controle bleek de vrouw niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De vrouw is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009032567)

Politie controleert verkeer op snelheid

BORGER ODOORN De politie heeft dinsdag het verkeer op de N379 ter hoogte van Borger-Odoorn gecontroleerd op snelheid. Tussen 15.00 uur en 21.00 uur zijn 1324 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. 344 hiervan waren in overtreding en reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u. Alle overtreders zullen thuis een bekeuring ontvangen. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles.Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Politie waarschuwt voor zakkenrollers in supermarkten

DRENTHE De politie waarschuwt voor zakkenrollers in supermarkten. De supermarkt blijkt bij uitstek een gelegenheid te zijn voor zakkenrollers om winkelende klanten te ontdoen van hun tassen en portemonnees. De (hand)tassen staan vaak onbeheerd in de winkelwagen en worden op een onbewaakt ogenblik weggenomen. De politie adviseert om tassen in de supermarkt niet onbeheerd achter te laten.

Politie zoekt getuigen overval restaurant

ASSEN Dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur drongen drie mannen een restaurant aan de Borgstee binnen. Zij bedreigden een medewerker en eisten een geldbedrag. Toen zij dit niet kregen sloegen zij een medewerker tegen het hoofd en verlieten het pand. De drie mannen, waarvan één een blanke huidskleur had en twee een getinte huidskleur hadden, verlieten het pand aan de achterkant. Zij liepen vervolgens door de berm langs Peelo in de richting van de voetbalvereniging aan de Martin Luther Kingweg. De politie is op zoek naar getuigen welke mogelijk deze drie mannen hebben zien lopen of iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Borgstee ten tijde van de overval. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of bij de politie in Assen. (2009032587)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.