Gemeente Hilversum

Kappen zieke en dode bomen in Hilversum

publicatiedatum: dinsdag 11 augustus 2009

De gemeente Hilversum gaat de komende weken zieke en dode bomen verwijderen of laten verwijderen. Het gaat om 29 dode en afstervende kastanjes en enkele tientallen iepen.

De situatie was al op enkele plekken gevaarlijk en daarom zijn de risicotakken uit voorzorg verwijderd. Het gaat hierbij om de volle takken die mogelijk konden breken. Het gaat allemaal om bomen die anders ook op de kaplijsten hadden gestaan maar nu al eerder gerooid moeten worden. Tegen de ziekten die in heel Nederland heersen, kunnen geen voorzorgsmaatregelen getroffen worden. De straks gekapte laanbomen zullen vervangen worden.

Om hoeveel iepen het precies gaat die aan de iepziekte lijden, is nog niet duidelijk. De gemeente is dat nu nog aan het inventariseren. Deze zieke bomen staan verspreid over heel Hilversum, onder meer een groot aantal bij de Oude Haven.

De kastanjes hebben een bloederziekte. Daarnaast heeft dit soort kastanje een aanzet om op latere leeftijd wat broos te worden. Het gaat voornamelijk om de bomen bij de Minckelersstraat, de Kastanjelaan, de Van Ghentlaan en de Loosdrechtseweg.

Nadere informatie over de zieke bomen via afdeling Regie Groen van gemeente Hilversum. 035 - 629 2357