Droom wereldreis vaker vervuld door crisis

12/08/2009 10:42

World Ticket Center B.V.

World Ticket Center (dé grootste wereldreizenaanbieder van Nederland) ziet het afgelopen jaar de aanvragen op Wereldreizen explosief toenemen. De aanvragen zijn met 50 % gegroeid ten opzichte van vorig jaar in de periode januari t/m juli. World Ticket Center denkt dat de crisis hier een grote rol in speelt. "Wij merken dat veel mensen die hun baan verliezen of die hun contract niet verlengd zien worden ervoor kiezen om op wereldreis te gaan.", zegt Phillippe de Knijff, Directeur van World Ticket Center. Tevens ziet World Ticket Center dat veel studenten een offerte voor een wereldreis aanvragen. Het is voor deze groep klanten op dit moment lastig om een vaste baan te vinden hetgeen hen doet besluiten om te gaan reizen. Als laatste speelt de prijs van een wereldticket een grote rol, deze is in 2009 aanzienlijk gedaald. Hierdoor is de drempel voor meer mensen steeds lager geworden om een wereldreis te maken.

World Ticket Center ziet ook een trend ontstaan van wereldreisboekingen die last-minute binnenkomen. Waar men voorheen maanden van te voren een wereldticket boekte, komt het nu geregeld voor dat er een paar weken van te voren een wereldreis gereserveerd wordt. Dit komt omdat veel mensen kans zien alsnog hun droomreis te verwezenlijken nadat ze onverhoopt hun baan verliezen.

Populaire bestemmingen voor een wereldreis zijn met name Australië, Nieuw Zeeland (combi van Noorder- en Zuidereiland) en Thailand, Indonesië en in het bijzonder Bali. Ook de wat duurdere en exotische bestemmingen zijn in trek zoals de Fiji eilanden, het Paaseiland en de Cook Eilanden. Dit komt doordat deze bestemmingen goedkoop te combineren zijn in een wereldticket. Bij World Ticket Center worden door de laagstaande Engelse Pond slim de wereldtickets samengesteld door Londen als vertrekluchthaven mee te nemen. Dit levert voor de klant vaak honderden euro's voordeel op voor het maken van een wereldreis.

World Ticket Center is een van de grootste zelfstandige reisorganisaties van Nederland en is sinds 1983 een van de markleiders op vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets, hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! World Ticket Center is dé specialist van Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA. Met gemiddeld 25.000 bezoekers per dag is www.worldticketcenter.nl een van de grootste reiswebsites van Nederland.