Ongebruikelijke schoolcadeaus bij 'Oxfam Novib Pakt Uit'

12/08/2009 10:45

Oxfam Novib

Den Haag, 12 augustus 2009. Het einde van de zomervakantie is in zicht en langzaam maar zeker openen de scholen in Nederland hun deuren weer. Een klas hoger, een nieuwe opleiding, reden genoeg om iemand succes te wensen en een speciaal cadeautje te geven. Ooit iemand schoolmeubilair, een training voor een onderwijzer of schoolboeken gegeven? Oxfam Novib gaat door met haar actie 'Oxfam Novib Pakt Uit'. Met de opbrengst van de cadeaus uit de catalogus helpen partnerorganisaties van Oxfam Novib (bijvoorbeeld in Mali, Ethiopië, Bangladesh of India) mensen in ontwikkelingslanden die hulp nodig hebben in hun strijd voor meer en kwalitatief beter onderwijs.

Niet voor iedereen is onderwijs vanzelfsprekend. Wereldwijd gaan er 75 miljoen kinderen niet naar school. Onderwijs is cruciaal voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan en voor de ontwikkeling van een land. Daarom zijn investeringen van het grootste belang.

De Pakt Uit cadeaus zijn praktische zaken waar mensen in ontwikkelingslanden echt behoefte aan hebben. Schoolboeken bijvoorbeeld, onmisbaar voor de opleiding van ieder kind en in sommige van de allerarmste gebieden bijna niet te krijgen. Met boeken kunnen kinderen weer naar school. Om slim te worden en trots op zichzelf te zijn. De ontvanger van het cadeau in Nederland krijgt het cadeau niet echt maar ontvangt een persoonlijke kaart met daarin een koelkastmagneet ter herinnering aan de gift. Het échte cadeau gaat naar kinderen die het veel harder nodig hebben.

Kijk voor meer informatie op:

www.oxfamnovibpaktuit.nl/schoolboeken

Over Oxfam Novib

Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'.





http://www.oxfamnovibpaktuit.nl/schoolboeken


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,